
Martuška123 | Fantastické Jamajka rezy
Bohatý zákusok plný kakaovo kávovej chuti a kokosu.
Piškóta: | ||
4 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
4 | polievkové lyžice | olej |
4 | polievkové lyžice | voda horúca |
4 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | polievková lyžica | kakao |
Krém: | ||
7 | kusy | žĺtok |
200 | gramov | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | kakao |
2 | polievkové lyžice | káva |
300 | gramov | maslo |
Kokosová zmes: | ||
2 | decilitre | mlieko |
150 | gramov | kryštálový cukor |
300 | gramov | kokos |
1 | deciliter | rum |
1⁄2 | balík | prášková želatína |
Dokončenie: | ||
malinový džem | ||
čokoládová poleva |
Ingrediencie na piškótu sú určené na jednu piškótu. Potrebujeme upiecť dve svetlé piškóty a jednu piškótu s lyžicou kakaa.
Piškóta: Celé vajíčka šľaháme s cukrom do bledej hmoty, pridáme horúcu vodu a olej a stále šľaháme. Nakoniec jemne primiešame múku. Kto chce, môže dať pol balíčka práčku do pečiva. Pečieme na papieri na pečenie na 180 stupňov asi 15 minút. Takto upečieme dve biele piškóty a do kakaovej pridáme spolu s múkou lyžicu kakaa.
Krém: Žĺtky s práškovým cukrom šľaháme nad parou, pridáme kávu a dve polievkové lyžice kakaa. Vyšľaháme do husta a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme samostatne a postupne prišľahávame do vychladnutého krému.
Kokosová plnka: Dáme variť mlieko s cukrom, keď začne vrieť, odstavíme a pridáme kokos, rum a polovičku želatíny ktorú urobíme presne podľa návodu.
Skladanie zákusku: Z krému si necháme asi dve lyžice na potretie vrchu zákusku. Z piškót si stiahneme šupky. Na spodok dáme žltú piškótu, polovicu krému, na ňu dáme kakaovú piškótu a na ňu natrieme bohato malinový džem. Na džem dáme kokosovú plnku, druhú polovicu krému a žltú piškótu. Piškótu potrieme troškou krému a polejeme čokoládou.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty