
Bejč
Božský čokoládový zákusok s parížskym krémom, sviežou višňovou náplňou a čokoládovou polevou.
Ingrediencie
Korpus: | ||
6 | kusy | vajce |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
4 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
2 | polievkové lyžice | olej |
2 | polievkové lyžice | voda |
Višňová plnka: | ||
1 | kus | višňový kompót |
2 | kusy | Zlatý klas |
Parížsky krém: | ||
600 | millilitrov | rastlinná šľahačka |
250 | gramov | horká čokoláda |
čokoládová poleva |
Postup
Korpus: Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu, pridáme cukor a šľaháme kým sa nám cukor nerozpustí, pridáme žĺtky a vyšľaháme do tuhej peny pred koncom pridáme olej a vodu. Cez sitko preosejeme múku, kakao a kypriaci prášok a zľahka ručne zamiešame do vaječnej peny.
Pečieme na 1 hlbokom plechu s rozmerom 28x30 cm na papieri na pečenie 15 minút pri teplote 190°C.
Višňová plnka: Zo šťavy z kompótu a zlatého klasu uvaríme puding, zmiešame s višňami a ešte teplé nanesieme na korpus.
Parížska čoko plnka: Smotanu dáme zovrieť, a zalejeme ňou čokoládu. Po roztopení čokolády prešľaháme ponorným mixérom. Necháme poriadne vychladnúť a vyšľaháme ( najlepšie cez noc v chladničke) . Vyšľahaný krém rovnomerne natrieme na višňovú plnku a polejeme čokoládu. Krájame na kocky 5x4 a následne na trojuholníky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty