
evkala | Marhuľové rezy
Efektný svieži zákusok s marhuľovým kompótom vhodný, nielen na horúce letné dni.
Korpus 1: | ||
4 | kusy | vajce |
20 | dekagramov | kryštálový cukor |
15 | dekagramov | polohrubá múka |
6 | polievkové lyžice | voda |
1 | trocha | prášok do pečiva |
Korpus 2: | ||
8 | kusy | vajce |
400 | gramov | kryštálový cukor |
300 | gramov | polohrubá múka |
12 | polievkové lyžice | voda |
1 | trocha | prášok do pečiva |
2 | plechovky | zavárané marhule |
Korpus 1: (upečieme 2x) zo 4 vajec: – žĺtky, cukor a teplú vodu vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme sneh, polohrubú múku a prášok do pečiva. Pečieme na pomastenom a pomúčenom plechu a pečieme cca 15 minút. Piškótu upečieme 2 x a necháme vychladnúť.
Korpus 2: z 8 vajec: - žĺtky, cukor a teplú vodu vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme sneh, polohrubú múku a prášok do pečiva. Rozdelíme na dve časti. Do jednej polovici pridáme kakao. Na pomastený a vysypaný plech striedavo lyžicou dávame svetlé a tmavé cesto. Nakoniec na vrch ukladáme marhule, kožou nahor a spodok jemne omočíme do polohrubej múky. Upečieme cca 25 minút a necháme vychladnúť.
Plnenie: jednu svetlú piškótu natrieme marhuľovým lekvárom, položíme naň piškótu upečenú s marhuľami a polievame šťavou s marhúľ, ktorú sme ešte osladili a pridali do nej rum (podľa chuti). Nakoniec položíme poslednú piškótu a zaťažíme aspoň na 2 hodiny.
Vrch polejeme čokoládovou polevou.
super...