
Oľga Birošová | Marhuľové krémové rezy
Jednoducha príprava, ktorej sa nemusia zľaknúť ani začiatočníci. Ak nemáte čerstvé marhule, použiť môžete aj zavárané.
Ingrediencie
Cesto: | ||
5 | kusy | vajce |
7 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
5 | balíky | Zlatý klas |
200 | millilitrov | olej |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
marhuľový džem | ||
marhuľový kompót | ||
Plnka: | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
250 | gramov | mascarpone |
400 | millilitrov | kyslá smotana 16% |
1 | balík | želatína číra |
Želé: | ||
2 | balíky | Zlatý klas |
600 | millilitrov | šťava z kompótu |
voda |
Postup
Vajíčka (väčšie) a cukor vyšľaháme do penista, striedavo po častiach pridáme olej. Zlatý klas a prášok do pečiva zmiešame dokopy a po častiach vmiešame do cesta.
Plech 25x30 cm vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov, pečieme 25 minút. Po upečení korpus necháme vychladnúť.
Vychladnutý korpus (boky a vrch) upravíme a potrieme džemom. Kompót scedíme, marhule prekrojíme na štvrtiny a rozložíme po celom obvode korpusu (viď foto). Marhule použijeme zavárané domáce (0,7 dcl kompót) alebo čerstvé.
Kyslú smotanu a mascarpone spojíme, pridáme želatínu, ktorú pripravíme podľa návodu. Smotanu na šľahanie 33 % vyšľaháme do tuha a spojíme so smotanovou zmesou. Krém rozotrieme na marhule, uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť.
Želé vodu, šťavu z kompótu spojíme, môžeme pridať cukor podľa chuti. V troche rozhabarkujeme Zlatý klas, zbytok dáme variť, po zovretí vlejeme pripravený pudingový prášok, uvaríme husté želé.
Po miernom vychladnutí nanesieme na plnku. Odložíme do chladničky stuhnúť, pred podávaním pokrájame na rezy, kocky podľa seba. Dobrú chuť.

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Tiramisu kocky
Bejč | Tiramisu kocky
Tiramisu kocky
Vynikajúci zákusok s kakaovým korpusom, kávovou náplňou, piškótami a šľahačkou v štýle obľúbeného tiramisu dezertu.
Parížsky trojuholník s višňami
Bejč | Parížsky trojuholník s višňami
Parížsky trojuholník s višňami
Výborný čokoládový zákusok s parížskym krémom, sviežou višňovou náplňou a čokoládovou polevou.