
Oľga Birošová | Marhuľové krémové rezy
Jednoducha príprava, ktorej sa nemusia zľaknúť ani začiatočníci. Ak nemáte čerstvé marhule, použiť môžete aj zavárané.
Cesto: | ||
5 | kusy | vajce |
7 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
5 | balíky | Zlatý klas |
200 | millilitrov | olej |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
marhuľový džem | ||
marhuľový kompót | ||
Plnka: | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
250 | gramov | mascarpone |
400 | millilitrov | kyslá smotana 16% |
1 | balík | želatína číra |
Želé: | ||
2 | balíky | Zlatý klas |
600 | millilitrov | šťava z kompótu |
voda |
Vajíčka (väčšie) a cukor vyšľaháme do penista, striedavo po častiach pridáme olej. Zlatý klas a prášok do pečiva zmiešame dokopy a po častiach vmiešame do cesta.
Plech 25x30 cm vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov, pečieme 25 minút. Po upečení korpus necháme vychladnúť.
Vychladnutý korpus (boky a vrch) upravíme a potrieme džemom. Kompót scedíme, marhule prekrojíme na štvrtiny a rozložíme po celom obvode korpusu (viď foto). Marhule použijeme zavárané domáce (0,7 dcl kompót) alebo čerstvé.
Kyslú smotanu a mascarpone spojíme, pridáme želatínu, ktorú pripravíme podľa návodu. Smotanu na šľahanie 33 % vyšľaháme do tuha a spojíme so smotanovou zmesou. Krém rozotrieme na marhule, uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť.
Želé vodu, šťavu z kompótu spojíme, môžeme pridať cukor podľa chuti. V troche rozhabarkujeme Zlatý klas, zbytok dáme variť, po zovretí vlejeme pripravený pudingový prášok, uvaríme husté želé.
Po miernom vychladnutí nanesieme na plnku. Odložíme do chladničky stuhnúť, pred podávaním pokrájame na rezy, kocky podľa seba. Dobrú chuť.

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Slané zemiakové slimáky so syrom
gabikasel
Slané zemiakové slimáky so syrom
Slané pečivo je vhodné na každú príležitosť alebo len tak k vinku, dá sa spravit aj v bezlepkovej verzii, a najnovsie bezlaktozove 🙂, takže vhodné pre všetkých, a najlepšie je že z tohoto cesta viete urobit 2 veci, pagáče aj slimaky .
Orechové fúkané rožky
LiViera | Orechové fúkané rožky
Orechové fúkané rožky
Ľahučké orechové fúkané rožky s dutým vnútrom, upečené do chrumkava a poliate čokoládou. Ideálne na Vianoce či Veľkú noc.