
Bejč
Vynikajúci zákusok s kakaovým korpusom, kávovou náplňou, piškótami a šľahačkou v štýle obľúbeného tiramisu dezertu.
Ingrediencie
Korpus: | ||
7 | kusy | vajec |
7 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
5 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1 | kus | kypriaci prášok |
Krém: | ||
2 | kusy | mascarpone |
2 | kusy | smotana na šľahanie 33% |
kakaové piškóty | ||
mletá káva | ||
Amareto alebo rum | ||
300 | millilitrov | rastlinná šľahačka |
kakao |
Postup
Korpus: Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu, pridáme cukor a šľaháme kým sa nám cukor nerozpustí, pridáme žĺtky a vyšľaháme do tuhej peny. Cez sitko preosejeme múku, kakao a kypriaci prášok a zľahka ručne zamiešame do vaječnej peny. Pečieme na 1 plechu s rozmerom 30x40 cm na papieri na pečenie 10 minút pri teplote 200°C.
Zalejeme kávu vriacou vodou a necháme vychladnúť a pridáme Amareto alebo rum.
Náplň: Šľahačku vyšľaháme a pridáme mascarpone. Vyšľaháme spolu do stredne hustej plnky. Pridáme Amareto alebo rum a dve lyžice zo zaliatej kávy.
Dokončenie: Polovicu krému natrieme na korpus, a ukladáme kakaové piškóty namočené v káve. Potom nanesieme druhú polovicu plnky, dáme zatuhnúť. Rastlinnú šľahačku vyšlaháme a natrieme na zatuhnutý krém. Posypeme kakaom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty