
Chutovo vynikajúci, vysoko návykový zákusok.
Na 3 korpusy: | ||
12 | kusy | vajce |
350 | gramov | práškový cukor |
180 | gramov | maslo |
240 | gramov | čokoláda |
300 | gramov | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
Višňová plnka: | ||
1 | polievková lyžica | višňový kompót |
80 | gramov | kryštálový cukor |
1⁄2 | čajová lyžička | škorica |
2 | polievkové lyžice | Solamyl |
trocha | kyselina citrónová | |
Džemová plnka: | ||
višňový džem | ||
3 | polievkové lyžice | višňový likér |
2 | polievkové lyžice | voda |
Šľahačka: | ||
750 | gramov | rastlinná šľahačka |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
1 | balík | stužovač šľahačky |
Na ozdobu: | ||
čokoláda |
Tento recept som našla na stranách Českej knihovničky. Trochu som ho upravila, lebo mi nesedelo to že, cesto na tento koláčik bol upečený v malom plechu a rozkrajovaný na tri pláty. Ja som dávku s receptu zdvojnásobila, aby to bolo na veľkosť klasického hlbokého plechu.
Cesto na 3 pláty:
Maslo zohrejeme s čokoládou v mikrovlnke. Vlažné zašľaháme opatrne do žĺtkovej peny vyšľahanej s cukrom. Do tohto základu stierkou, striedavo pridávame múku s pr. do peč. a tuhý sneh. Cesto rozdelíme na tri plechy a upečieme na papieri asi 170°C 20 min.
Višňová plnka:
1 višňový kompót (vykôstkovaný z Lidlu je najlepší), 80-100 g kr. cukor, pol káv. lyž. škorice, 1-2 pol. lyžice Solamylu (podľa toho aké to je husté, nesmie to veľmi vytekať)
Uvariť celý kompót s cukrom, škoricou a Solamylom. Já som pridala pre lepšiu chuť ešte aj trochu kyseliny citrónovej, je to chutnejšie. Nechladiť ide na cesto horúce.
Džemová plnka: V malej miske vymiešame višňový džem s 3 pl. višňového likéru, alebo pálenky a 2 PL vody.
Šľahačka: 750 ml rastlinnej smotany, 1 PL pr. cukru, 1 stužovač šľahačky vyšľaháme do tuha.
Dokončenie:
Natrieme na spodný plát masu s džemom a priložíme druhý plát. Na ten nalejeme horúcu višňovú plnku. Rovnomerne uhladíme rovnomerne, necháme vychladnúť a na to dáme polovicu šľahačky.
Zakryjeme tretím plátom a potrieme znovu šľahačkou. Ozdobiť môžeme čokoládovými hoblinami.
Ďalšie recepty
dakujem v nedelu má dcéra meniny tak vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Keli, dakujeme si zlatá žienka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
foto nie je?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dadka1 tu je foto http://www.tortyodmamy.sk/zakusky/visnova-kocka, keli ďakujem za recept.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem uz som zbadala..ale kelinka pridaj aj sem foto..je to lepsie..diky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
takto sa robí torta z čierneho lesa....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Už so takto robila aj tortu a boli na nu velmi dobré odozvy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Fíha, to musí byť dobrotka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak tento musí byť fantastický,milujem višne!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Keli, dakujem za receptik, musim vyskusat, lebo len pohlad a hned mi sliny tecu! Este raz velka vdaka, za vsetky receptiky, co sem vkladas a takto pekne sa podelis! Si poklad!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mnaaam mnam!inak do takmer vsetkych mojich tort robim taketo naplne davam ich na krem podla toho kde sa co hodi,mam stale marzene jahody a tie uvarim v jahodovom pudingu s jahodovym dzusom a citronovou stavou..s parizakom,vanilkovym,alebo karamelovym kremom je to fantazia,ale davam aj do slahackovych,ludia si nevedia vynachvalit,odporucam,vy tam mate kompotov maaatilda do zblaznenia,cucoriedky,maliny atd,my ich tu nemame a ked,tak su veeelmi drahe a sypem prazenymi madndlami,alebo inymi orieskami ake mam po ruke,zaujalo ma to cesto cokoladove isto ho urobim,paci sa mi a cela torta musi byt uzasna urcite ju urobim podla tvojho receptu dikes
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujeme. to je vlastne Svarcvaldska torta,je vynikajuca!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vdaka vyzera super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňam mňam ďakujeme
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Keli díky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Skušala som ho aj ja. Je dobrý nie veľmi sladky.Na rodinnu oslavu vyborny
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
keli, urobila som k 55 ako darček, chutil všetkým
ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerá úžasne ale jak kukam tak kukam neviem napocitat 3 korpusy, ci je to zle vidno?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Spodné 2 pláty sú spojené tmavým džemom, preto to zle vidieť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
fejam, fakt úžasný, "oskúšaj"
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
toto najbližšie vyskúšam
.Díky za rpt.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mňam višňovo-smotanové máme najradšej...
