reklama

Višňová kocka

Pridal/a keli62 dňa 25. 10. 2011 - 14:34 - Recepty keli62
Višňová kocka, Recepty na zákusky, keli62

reklama

Chutovo vynikajúci, vysoko návykový zákusok.

Ingrediencie
Na 3 korpusy:
12 kusy vajce
350 gramov práškový cukor
180 gramov maslo
240 gramov čokoláda
300 gramov polohrubá múka
1 balík prášok do pečiva
Višňová plnka:
1 polievková lyžica višňový kompót
80 gramov kryštálový cukor
1⁄2 čajová lyžička škorica
2 polievkové lyžice Solamyl
  trocha kyselina citrónová
Džemová plnka:
  višňový džem
3 polievkové lyžice višňový likér
2 polievkové lyžice voda
Šľahačka:
750 gramov rastlinná šľahačka
1 polievková lyžica práškový cukor
1 balík stužovač šľahačky
Na ozdobu:
  čokoláda
Postup

Tento recept som našla na stranách Českej knihovničky. Trochu som ho upravila, lebo mi nesedelo to že, cesto na tento koláčik bol upečený v malom plechu a rozkrajovaný na tri pláty. Ja som dávku s receptu zdvojnásobila, aby to bolo na veľkosť klasického hlbokého plechu.

Cesto na 3 pláty:

Maslo zohrejeme s čokoládou v mikrovlnke. Vlažné zašľaháme opatrne do žĺtkovej peny vyšľahanej s cukrom. Do tohto základu stierkou, striedavo pridávame múku s pr. do peč. a tuhý sneh. Cesto rozdelíme na tri plechy a upečieme na papieri asi 170°C 20 min.

Višňová plnka:

1 višňový kompót (vykôstkovaný z Lidlu je najlepší),  80-100 g kr. cukor, pol káv. lyž. škorice, 1-2 pol. lyžice Solamylu (podľa toho aké to je husté, nesmie to veľmi vytekať)

Uvariť celý kompót s cukrom, škoricou a Solamylom. Já som pridala pre lepšiu chuť ešte aj trochu kyseliny citrónovej, je to chutnejšie. Nechladiť ide na cesto horúce.

Džemová plnka: V malej miske vymiešame višňový džem s 3 pl. višňového likéru, alebo pálenky a 2 PL vody.

Šľahačka: 750 ml rastlinnej smotany, 1 PL pr. cukru, 1 stužovač šľahačky vyšľaháme do tuha.

Dokončenie:

Natrieme na spodný plát masu s džemom a priložíme druhý plát. Na ten nalejeme horúcu višňovú plnku. Rovnomerne uhladíme rovnomerne, necháme vychladnúť a na to dáme polovicu šľahačky.

Zakryjeme tretím plátom a potrieme znovu šľahačkou. Ozdobiť môžeme čokoládovými hoblinami.

Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

dadka1, Ut, 25. 10. 2011 - 21:40

dakujem uz som zbadala..ale kelinka pridaj aj sem foto..je to lepsie..diky Kvietok

keli62, St, 26. 10. 2011 - 00:24

Už so takto robila aj tortu a boli na nu velmi dobré odozvy.

Keli, dakujem za receptik, musim vyskusat, lebo len pohlad a hned mi sliny tecu! Este raz velka vdaka, za vsetky receptiky, co sem vkladas a takto pekne sa podelis! Si poklad! Bozkávam Objímam Áno

Sausen, Št, 03. 11. 2011 - 15:58

mnaaam mnam!inak do takmer vsetkych mojich tort robim taketo naplne davam ich na krem podla toho kde sa co hodi,mam stale marzene jahody a tie uvarim v jahodovom pudingu s jahodovym dzusom a citronovou stavou..s parizakom,vanilkovym,alebo karamelovym kremom je to fantazia,ale davam aj do slahackovych,ludia si nevedia vynachvalit,odporucam,vy tam mate kompotov maaatilda do zblaznenia,cucoriedky,maliny atd,my ich tu nemame a ked,tak su veeelmi drahe Smútok a sypem prazenymi madndlami,alebo inymi orieskami ake mam po ruke,zaujalo ma to cesto cokoladove isto ho urobim,paci sa mi a cela torta musi byt uzasna urcite ju urobim podla tvojho receptu dikes Kvietok

vikica, St, 26. 10. 2011 - 18:48

dakujeme. Bozkávam to je vlastne Svarcvaldska torta,je vynikajuca! Áno Áno Áno

anka.sp, Po, 31. 10. 2011 - 13:47

Skušala som ho aj ja. Je dobrý nie veľmi sladky.Na rodinnu oslavu vyborny Áno Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam

kramky, Po, 31. 10. 2011 - 13:54

Chichocem sa keli, urobila som k 55 ako darček, chutil všetkým Torta ďakujem Objímam

Bejulik, St, 11. 01. 2012 - 19:46

Spodné 2 pláty sú spojené tmavým džemom, preto to zle vidieť Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama