
Martuška 123 | Kokosové laskonky s kávovým krémom
Chrumkavé kokosové laskonky s lahodným kávovým krémom. Tradičný recept na sviatočné pečenie, ktorý si zamilujete.
Ingrediencie
6 | kusy | bielok |
330 | gramov | kryštálový cukor |
100 | gramov | práškový cukor |
170 | gramov | kokos |
Krém: | ||
250 | gramov | maslo |
50 | millilitrov | káva |
50 | millilitrov | mlieko |
200 | gramov | práškový cukor |
20 | gramov | hladká múka |
Postup
Laskonky: Bielky s kryštálovým cukrom šľahám nad parou asi 15 minút do tuhej peny. Nechám mierne vychladnúť a pridám strúhaný kokos zmiešané s práškovým cukrom.
Pri orechovej verzii pridáme namiesto kokosu 170 g mletých orechov.
Na plech dám papier na pečenie a zľahka potriem olejom. Pomocou šablóny dám kokosovú penu, ak nemám šablónu, lyžičkou tvarujem oválky.
Rúru predhrejem na 130 stupňov a zapekám 15 min pokým laskonky "napučia", potom znížim teplotu na 80 stupňov a suším pri pootvorených dvierkach na rúre asi 30 min.
Krém: Dám skaramelizovať 4 polievkové lyžice práškového cukor. Prilejem pol deci uvarenej silnej kávy, pol deci mlieka, v ktorom rozmiešam múku a uvarím hustý puding. Za občasného miešania vychladím.
Zmäknuté maslo vyšľahám so zvyšným cukrom do peny a postupne pridávam vychladnutý puding, dobre vyšľahám.
Plnku dám do cukrárskeho vrecúška a plním vychladené laskonky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty