
Martuška 123
Chrumkavé kokosové laskonky s lahodným kávovým krémom. Tradičný recept na sviatočné pečenie, ktorý si zamilujete
6 | kusy | bielok |
330 | gramov | kryštálový cukor |
100 | gramov | práškový cukor |
170 | gramov | kokos |
Krém: | ||
250 | gramov | maslo |
50 | millilitrov | káva |
50 | millilitrov | mlieko |
200 | gramov | práškový cukor |
20 | gramov | hladká múka |
Laskonky: Bielky s kryštál. cukrom šľahám nad parou asi 15 min. do tuhej peny , nechám mierne vychladnúť a pridám struhaný kokos (alebo môžu byť aj orechy 170 g) zmiešané s práškovým cukrom.
Na plech dám peč. papier zľahka potriem olejom a pomocou šablóny dám kokosovú penu ak nemám šablónu dá sa aj lyžičkou tvarovať oválky.
Rúru predhrejem na 130 stup a zapekám 15 min. až laskonky "napučia" znížim teplotu na 80 stup. a suším pri pootvorených dvierkach na rúre asi 30 min.
Krém: Dám skaramelizovať 4 poliev. lyžice práš. cukor. Prilejem pól deci uvarenej silnej kávu , pól deci mlieka v ktorom rozmiešam múku a uvarím hustý puding. Za občasného miešania vychladím.
Zmaknuté maslo vyšľahám so zvyšným cukrom do peny a postupne pridávam vychladnutý puding dobre vyšľahám.
Plnku dám do cukrarenského vrecúška a plním vychladené laskonky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty