
Bea Kerekesová | Kokosky
Chrumkavé krehké kokosové pusinky s lahodným čokoládovým krémom, jemne kyslým džemom a čokoládovou polevou
Linecké cesto: | ||
470 | gramov | hladká múka |
150 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
315 | gramov | maslo |
2 | kusy | žĺtok |
Kokosová pusinka | ||
4 | kusy | bielok |
300 | gramov | práškový cukor |
150 | gramov | kokos |
Čokoládový krém: | ||
5 | kusy | žĺtok |
1 | kus | vajce |
150 | gramov | práškový cukor |
50 | gramov | čokoláda tmavá |
1 | polievková lyžica | kakao |
250 | gramov | maslo |
ríbezľový džem | ||
čokoládová poleva |
Príprava lineckého cesta: Všetky suroviny dáme do kotlíka a spracujeme nelepivé cesto. Necháme hodinu v chlade odstáť. Odstáte cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska. Pečieme približne 15minút pri 180°C.
Príprava kokosovej pusinky: Nad parou vyšľaháme bielka s cukrom do tuhého snehu. Zložíme z pary a ručne primiešame kokos. Sušíme hodinu pri 100°C na plechu s papierom na pečenie.

Príprava čokoládového krému: Nad parou vyšľaháme všetky suroviny okrem masla do hustej peny. Po vychladení čokoládovej hmoty pridáme vyšľahané maslo. Šľaháme kým nám nevznikne vláčny čokoládový krém.
Dokončenie: Na linecké koliesko nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka a hladkej špičky čokoládový krém po okraji kolieska. Do stredu dáme lekvár. Vysušenú kokosovú pusinky jemne pritlačíme na krém. Necháme zatuhnúť a namáčame do polevy.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty