
Výborná klasika, ktorá nikdy nesklame.
Korpus: | ||
450 | gramov | polohrubá múka |
220 | gramov | práškový cukor |
50 | gramov | maslo |
3 | kusy | vajce |
1 | kus | prášok do pečiva |
3 | polievkové lyžice | med |
1 1⁄2 | decilitre | mlieko |
Na obalenie: | ||
200 | gramov | maslo |
200 | gramov | práškový cukor |
50 | gramov | kakao |
5 | polievkové lyžice | rum |
5 | polievkové lyžice | mlieko |
250 | gramov | kokos |
Vajíčka vymiešame spolu s cukrom, zmäknutým maslom a medom do penista. K hmote postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko. Dostaneme trošku tuhšie, ale dobre roztierateľné cesto. Upečieme cesto na vymastenom a múkou vysypanom plechu až do zlatohneda, pri teplote cca 180°C cca 20 minút.
Po upečení necháme cesto vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme čokoládu. Maslo necháme rozpustiť na miernom ohni, alebo nad parou, pridáme práškový cukor, kakao, um a mlieko. Masu zohrievame do bodu varu, kým nám nezhustnie.
Vychladnutý korpus narežeme na kúsky a najprv namáčame do teplej, ale nie horúcej čokolády a nasledovne do kokosovej múčky.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Medové rezy
Bejč | Medové rezy
Medové rezy
Recept na vynikajúce tradičné medové rezy so slivkovým lekvárom v strede
Orechové laskonky
Bejč | Orechové laskonky
Orechové laskonky
Vynikajúce orechové laskonky s lahodným pudingovo-maslovým krémom