Popis
Recept s fotopostupom na skvelú domácu verziu tejto obľúbenej tortičky. Robila som synovi na želanie. Nechal sa zlákať veľkým haló okolo krtkovej torty na internete. Aká dobrá bola.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
Korpus | ||
4 | kusy | vajicka |
125 | gramov | krupicový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor (1 čl extrakt, esencia) |
125 | gramov | maslo |
50 | millilitrov | mlieka |
150 | gramov | polohr. (celorzná špaldová) múka |
50 | gramov | kakao |
1 | kus | prášok do pečiva |
Náplň | ||
250 | gramov | mascarpone |
250 | millilitrov | slahackova smotana |
250 | gramov | jemny tvaroh |
1 | kus | vanilkový cukor (1 čl extrakt, esencia) |
50 | gramov | cokolada |
Dokončenie | ||
3 | kusy | banány |
Inštrukcie
Korpus:
Vajíčka, maslo necháme postáť aspoň hodinu a viac pri izbovej teplote. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva. Bielka vyšľaháme s polovicou cukru do tuhého snehu. Maslo vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny, aspoň 3 minúty. Po jednom prišľaháme žĺtka. Na striedačku pri nízkych otáčkach primiešame vlažné mlieko a zmes múky. V prípade potreby môžete pridať ešte pár lyžíc mlieka, nemalo by byť studené. Na záver zľahka spojíme so snehom, ten pridávame cca na trikrát..
Hmotu rozotrieme v okrúhlej forme vystlanej papierom na pečenie (priemer 24 - 26cm). Pečieme pri teplote cca 180°C , 25-30 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Náplň:
Použila som moju najobľúbenejšiu trojkombináciu, náplň krásne drží tvar, netreba zahusťovať. Mascarpone so šľahačkou a vanilkou vyšľaháme do tuhého krému, pozor na prešľahanie. A už len zľahka primiešame tvaroh. Čokoládu nastrúham na jemno a primiešame ku krému.
Dokončenie:
Na vychladenom korpuse naznačíme dookola rez cca 2 cm od okraja. Lyžicou vydlabeme časť korpusu, zhruba do hlbky cca 2-3 cm. Zvyšný korpus si odložíme. Banány olúpeme, pozdĺžne prerežeme a polovičky rozložíme nahusto na dno korpusu. Na ne navršíme krém, vytvoríme pekný kopček. Vrch posypeme nahrubo rozdrobeným korpusom a zľahka pritlačíme. Dáme aspoň na chvíľu schladiť.









Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 38754x
Komentáre
Recept na cesto vyborny, ale plnku som si urobila jednoduchsiu :) prvy pokus som dala podla receptu, no na mma toho bolo moc, hlavne s tym mascarpone a ovela viac mi to chuti iba s dvomi vyslahanymi slahackami :) nie je to take hutne potom :)