Svieža tvarohová tortička s jahodami

Pridal/a Kamila

Výborná veľmi jednoduchá tortička s tvarohom a ovocím

Svieža tvarohová tortička s jahodami - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
Celkový čas
1 hod, 15 minút

Ingrediencie

Korpus:
4kusyvajce
4polievkové lyžicekryštálový cukor
4polievkové lyžicepolohrubá múka
Náplň:
500gramovpolotučný tvaroh
250gramovmascarpone
180millilitrovšľahačková smotana
2kusyvanilkový cukor
6plátkyželatína
Dokončenie:
500gramovjahody
1balíkčíre želé

Inštrukcie

Korpus:

Bielka s cukrom vyšľaháme do tuha, krátko zašľaháme žltka a už len ručne zľahka primiešame preosiatu múku, ja som použila bezlepkovú.

Preložíme do okrúhlej formy (moja mala priemer cca 20 cm) vystlanej papierom na pečenie, boky vymastíme.

Pečieme pri teplote cca 165 °C cca 45 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Po upečení vyberieme s formy a necháme vychladnúť.

Náplň:

Mascarpone vyšľaháme spolu so smotanou a vanilkovým cukrom na tuhý krém, pozor na prešľahanie  a už len krátko primiešame tvaroh.

Zahustíme plátkami želatíny, podľa návodu uvedenom na obale.

Dokončenie:

Jahody umyjeme a polovicu nakrájame na menšie plátky. Vychladnutý korpus prerežeme napoly, na spodný plát rozotrieme necelú polovicu krému, poukladáme kúsky jahôd, rozotrieme zvyšný krém, (časť si odložíme na potretie vrchu torty)

Prekryjeme druhým plátom. Vrch potrieme  krémom.

Ozdobíme zvyšnými jahodami, ktoré môžeme potrieť čírou želatínou.

 

Svieža tvarohová tortička s jahodami - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.