Jahodová torta s pribináčkovým a mascarpone krémom

Popis

Veľmi svieža torta s jahodami a jahodovým pyré

Jahodová torta s pribináčkovým a mascarpone krémom - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Cesto
8kusyvajec
8polievkové lyžicekryštálový cukor
8polievkové lyžicehladka muka
Pribináčkový krém
250gramovmäkký tvaroh
250millilitrovšľahačka 33%
250millilitrovkyslá smotana
3polievkové lyžiceprask.cukor
2kusyvanilkový cukor
1kuscremé olé vanilkový
Mascarpone krém
250gramovmascarpone
250gramovmäkký tvaroh
1kusvan.cukor
2polievkové lyžiceprask.cukor
Jahodové pyré
300millilitrovjahody
2polievkové lyžicegustin
80gramovmaslo
Dokončenie
1kusjahodový džem (na potretie korpusu)
1kusjahodový kompót
750gramovjahody
1kuscukrárenské želé červené na 500 ml šťavy extra silné (na poliatie torty)

Inštrukcie

Forma priemer 26 cm

Postup na prípravu cesta:

Bielky vyšlaháme s kryštálovým cukrom do tuha, po jednom zašlaháme žĺtka a nakoniec už len vareškou múku. Pečieme pri teplote 150 stupňov asi 1 hodinu. Po vychladnutí – najlepšie do druhého dňa - rozkrojíme na 4 časti.

Postup na prípravu krému pribináčkového:

Vyšlaháme šlahačku s Creme olé a postupne pridávame cukor, kyslú smotanu a mäkký tvaroh

Postup na prípravu krému mascarpone:

Zmiešame spolu všetky ingrediencie

Postup na jahodové pyré:

300 ml popučených jahôd uvaríme s 2 lyžicami gustinu a pridáme 80 g masla. Necháme chvíľu ochladnúť.

Skladanie torty:

Spodnú časť korpusu pokropíme šťavou zo zaváraných jahôd, potrieme jahodovým džemom, potrieme polovicou pribináčkového krému a poukladáme zavárané i čerstvé jahody. Prikryjeme druhým plátom, ktorý tiež pokvapkáme šťavou z kompótu a potrieme polovicou jahodového pyré. Naň navrstvíme mascarpone krém (časť krému si odložíme na potretie bokov a vrchu torty) a zasa poukladáme zavárané i čerstvé jahody. Priložíme tretím plátom, ktorý zasa pokropíme šťavou z kompótu. Navrstvíme druhú časť jahodového pyré a potrieme pribináčkovým krémom. Poukladáme zavárané i čerstvé jahody. Priložíme štvrtý plát. Nakoniec potrieme boky a vrch torty zvyšným mascarpone krémom a necháme do druhého dňa stuhnúť. Na druhý deň poukladáme na vrch torty nakrájané čerstvé jahody, ktoré zalejeme červeným cukrárenským želé, ktorý pripravíme podľa návodu na obale. Pre lepšiu chuť môžeme použiť zvyšok kompótovej jahodovej šťavy a dochutiť trochou citrónovej šťavy.

Na ozdobenie torty môžeme použiť čerstvú, prípadne práškovú šlahačku a ozdobiť podľa vlastnej fantázie.

 

 

Jahodová torta s pribináčkovým a mascarpone krémom - recept postup 1
Jahodová torta s pribináčkovým a mascarpone krémom - recept postup 2
Jahodová torta s pribináčkovým a mascarpone krémom - recept postup 3

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Komentáre

Krásna tortička a určite bol aj chutná TlieskamÁnoTlieskam

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.