reklama

Jahodová torta s pribináčkovým a mascarpone krémom

Pridal/a babina 555 dňa 06. 11. 2019 - 19:57 - Recepty babina 555
Jahodová torta s pribináčkovým a mascarpone krémom, Recepty na torty, babina 555

babina 555 | Jahodová torta s pribináčkovým a mascarpone krémom


reklama

Veľmi svieža torta s jahodami a jahodovým pyré a obľúbeným pribináčikovým krémom

Ingrediencie
Cesto:
8 kusy vajce
8 polievkové lyžice kryštálový cukor
8 polievkové lyžice hladká múka
Pribináčkový krém:
250 gramov mäkký tvaroh
250 millilitrov smotana na šľahanie 33%
250 millilitrov kyslá smotana
3 polievkové lyžice práškový cukor
2 kusy vanilkový cukor
1 kus Créme Olé puding vanilkový
Mascarpone krém:
250 gramov mascarpone
250 gramov mäkký tvaroh
1 kus vanilkový cukor
2 polievkové lyžice práškový cukor
Jahodové pyré:
300 millilitrov jahody
2 polievkové lyžice Gustin
80 gramov maslo
Dokončenie:
1 kus jahodový džem
1 kus jahodový kompót
750 gramov jahody
1 kus cukrárenské želé červené extra silné
  jahodová šťava
  voda
Postup

Postup na prípravu cesta: Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom do tuha, po jednom zašľaháme žĺtky a nakoniec už len vareškou múku. Pečieme vo forme s priemerom 26 cm pri teplote 150 stupňov asi 1 hodinu. Po vychladnutí, najlepšie do druhého dňa, rozkrojíme na 4 časti.

Pribináčkový krém: Vyšľaháme šľahačku s Creme Olé a postupne pridávame cukor, kyslú smotanu a mäkký tvaroh.

Krém z mascarpone: Zmiešame spolu všetky ingrediencie.

Jahodové pyré: 300 ml popučených jahôd uvaríme s 2 polievkovými lyžicami Gustinu a pridáme 80 g masla. Necháme chvíľu vychladnúť.

Skladanie torty: Spodnú časť korpusu pokropíme šťavou zo zaváraných jahôd, potrieme jahodovým džemom, potrieme polovicou pribináčikového krému a poukladáme zavárané i čerstvé jahody.

Prikryjeme druhým plátom, ktorý tiež pokvapkáme šťavou z kompótu a potrieme polovicou jahodového pyré. Naň navrstvíme mascarpone krém (časť krému si odložíme na potretie bokov a vrchu torty) a zasa poukladáme zavárané i čerstvé jahody.

Priložíme tretím plátom, ktorý zasa pokropíme šťavou z kompótu. Navrstvíme druhú časť jahodového pyré a potrieme pribináčikovým krémom. Poukladáme zavárané i čerstvé jahody. Priložíme štvrtý plát.

Nakoniec potrieme boky a vrch torty zvyšným mascarpone krémom a necháme do druhého dňa stuhnúť.

Na druhý deň poukladáme na vrch torty nakrájané čerstvé jahody, ktoré zalejeme červeným cukrárenským želé, ktorý pripravíme podľa návodu na obale. Pre lepšiu chuť môžeme použiť zvyšok kompótovej jahodovej šťavy a dochutiť trochou citrónovej šťavy.

Na ozdobenie torty môžeme použiť čerstvú, prípadne práškovú šľahačku a ozdobiť podľa vlastnej fantázie.

Doplňujúce obrázky
Jahodová torta s pribináčkovým a mascarpone krémom, Recepty na torty, babina 555, 1

babina 555

Jahodová torta s pribináčkovým a mascarpone krémom, Recepty na torty, babina 555, 2

babina 555

Jahodová torta s pribináčkovým a mascarpone krémom, Recepty na torty, babina 555, 3

babina 555

Výnos
1 torta priemer 26 cm
Celkový čas
1 hod, 40 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama