
babina 555 | Jahodová torta s pribináčkovým a mascarpone krémom
Veľmi svieža torta s jahodami a jahodovým pyré a obľúbeným pribináčikovým krémom
Cesto: | ||
8 | kusy | vajce |
8 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
8 | polievkové lyžice | hladká múka |
Pribináčkový krém: | ||
250 | gramov | mäkký tvaroh |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
250 | millilitrov | kyslá smotana |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
2 | kusy | vanilkový cukor |
1 | kus | Créme Olé puding vanilkový |
Mascarpone krém: | ||
250 | gramov | mascarpone |
250 | gramov | mäkký tvaroh |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
Jahodové pyré: | ||
300 | millilitrov | jahody |
2 | polievkové lyžice | Gustin |
80 | gramov | maslo |
Dokončenie: | ||
1 | kus | jahodový džem |
1 | kus | jahodový kompót |
750 | gramov | jahody |
1 | kus | cukrárenské želé červené extra silné |
jahodová šťava | ||
voda |
Postup na prípravu cesta: Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom do tuha, po jednom zašľaháme žĺtky a nakoniec už len vareškou múku. Pečieme vo forme s priemerom 26 cm pri teplote 150 stupňov asi 1 hodinu. Po vychladnutí, najlepšie do druhého dňa, rozkrojíme na 4 časti.
Pribináčkový krém: Vyšľaháme šľahačku s Creme Olé a postupne pridávame cukor, kyslú smotanu a mäkký tvaroh.
Krém z mascarpone: Zmiešame spolu všetky ingrediencie.
Jahodové pyré: 300 ml popučených jahôd uvaríme s 2 polievkovými lyžicami Gustinu a pridáme 80 g masla. Necháme chvíľu vychladnúť.
Skladanie torty: Spodnú časť korpusu pokropíme šťavou zo zaváraných jahôd, potrieme jahodovým džemom, potrieme polovicou pribináčikového krému a poukladáme zavárané i čerstvé jahody.
Prikryjeme druhým plátom, ktorý tiež pokvapkáme šťavou z kompótu a potrieme polovicou jahodového pyré. Naň navrstvíme mascarpone krém (časť krému si odložíme na potretie bokov a vrchu torty) a zasa poukladáme zavárané i čerstvé jahody.
Priložíme tretím plátom, ktorý zasa pokropíme šťavou z kompótu. Navrstvíme druhú časť jahodového pyré a potrieme pribináčikovým krémom. Poukladáme zavárané i čerstvé jahody. Priložíme štvrtý plát.
Nakoniec potrieme boky a vrch torty zvyšným mascarpone krémom a necháme do druhého dňa stuhnúť.
Na druhý deň poukladáme na vrch torty nakrájané čerstvé jahody, ktoré zalejeme červeným cukrárenským želé, ktorý pripravíme podľa návodu na obale. Pre lepšiu chuť môžeme použiť zvyšok kompótovej jahodovej šťavy a dochutiť trochou citrónovej šťavy.
Na ozdobenie torty môžeme použiť čerstvú, prípadne práškovú šľahačku a ozdobiť podľa vlastnej fantázie.

babina 555

babina 555

babina 555
Krásna tortička a určite bol aj chutná

