reklama

Luxusný karamelový rez

Pridal/a Bejč dňa 22. 05. 2025 - 13:10 - Recepty Bejč
Luxusný karamelový rez, Recepty na zákusky, Bejč

Bejč


reklama

Ingrediencie

Korpus:
7 kusy vajec
7 polievkové lyžice kryštálový cukor
6 polievkové lyžice polohrubá múka
1 polievková lyžica kakao
1 kus kypriaci prášok
Krém:
700 millilitrov mlieko
150 gramov kryštálový cukor
2 balíky Zlatý klas
1 polievková lyžica hladká múka
1 kus vanilkový cukor
250 gramov maslo 
Karamelová šľahačka:
85 gramov kryštálový cukor
85 millilitrov smotana na šľahanie 33%
240 millilitrov rastlinná smotana

Postup

Korpus:

Rozdelíme si vajcia. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu, pridáme cukor a šľaháme kým sa nám cukor nerozpustí, pridáme žĺtky a vyšľaháme do tuhej peny. 

Cez sitko preosejeme múku, kakao a kypriaci prášok a zľahka ručne zamiešame do vaječnej peny. Pečieme na 1 plechu o rozmere 30x40 cm na papieri na pečenie 10 minút pri 200°C

Krém: 

Mlieko si rozdelíme na 2 časti. V jednej časti rozmiešame Zlatý klas a múku a druhú časť dáme variť s cukrom. Uvaríme si puding z oboch častí. Do vychladnutého pudingu zamiešame prešľahané maslo a vyšľaháme hladký krém.

Cukor rozpustite na karamel, prilejte teplú smotanu a krátko povarte. Keď je rozpustená, hmotu vychlaďte. Vyšľahajte smotanu na šľahanie a pridajte k nej tekutý studený karamel. Všetko opatrne vyšľahajte, aby vám vznikla karamelová šľahačka.

Výnos
48 ks

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama