
Bejč | Luxusný karamelový rez
Vynikajúci zákusok s kakaovým korpusom, maslovo pudingovým krémom a karamelovou šľahačkou.
Ingrediencie
Korpus: | ||
7 | kusy | vajce |
7 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
6 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | polievková lyžica | kakao |
1 | kus | kypriaci prášok |
Krém: | ||
700 | millilitrov | mlieko |
150 | gramov | kryštálový cukor |
2 | balíky | Zlatý klas |
1 | polievková lyžica | hladká múka |
1 | kus | vanilkový cukor |
250 | gramov | maslo |
Karamelová šľahačka: | ||
85 | gramov | kryštálový cukor |
85 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
240 | millilitrov | rastlinná smotana |
Postup
Korpus: Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu, pridáme cukor a šľaháme kým sa nám cukor nerozpustí, pridáme žĺtky a vyšľaháme do tuhej peny.
Cez sitko preosejeme múku, kakao a kypriaci prášok a zľahka ručne zamiešame do vaječnej peny.
Pečieme na 1 plechu s rozmerom 30x40 cm na papieri na pečenie 10 minút pri teplote 200°C.
Krém: Mlieko rozdelíme na 2 časti. V jednej časti rozmiešame Zlatý klas a múku a druhú časť dáme variť s cukrom. Uvaríme si puding z oboch častí. Do vychladnutého pudingu zamiešame prešľahané maslo a vyšľaháme hladký krém.
Karamelová šľahačka: Cukor rozpustíme na karamel, prilejeme teplú smotanu a krátko povaríme. Keď je rozpustená, hmotu dôkladne vychladíme. Vyšľaháme smotanu na šľahanie a pridáme k nej tekutý studený karamel. Všetko opatrne vyšľaháme.
Na vychladený korpus rozotrieme pudingovo-maslový krém a na to karamelovú šľahačku. Dáme stuhnúť do chladničky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty