
Bejč
Ingrediencie
Korpus: | ||
7 | kusy | vajec |
7 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
6 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | polievková lyžica | kakao |
1 | kus | kypriaci prášok |
Krém: | ||
700 | millilitrov | mlieko |
150 | gramov | kryštálový cukor |
2 | balíky | Zlatý klas |
1 | polievková lyžica | hladká múka |
1 | kus | vanilkový cukor |
250 | gramov | maslo |
Karamelová šľahačka: | ||
85 | gramov | kryštálový cukor |
85 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
240 | millilitrov | rastlinná smotana |
Postup
Korpus:
Rozdelíme si vajcia. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu, pridáme cukor a šľaháme kým sa nám cukor nerozpustí, pridáme žĺtky a vyšľaháme do tuhej peny.
Cez sitko preosejeme múku, kakao a kypriaci prášok a zľahka ručne zamiešame do vaječnej peny. Pečieme na 1 plechu o rozmere 30x40 cm na papieri na pečenie 10 minút pri 200°C
Krém:
Mlieko si rozdelíme na 2 časti. V jednej časti rozmiešame Zlatý klas a múku a druhú časť dáme variť s cukrom. Uvaríme si puding z oboch častí. Do vychladnutého pudingu zamiešame prešľahané maslo a vyšľaháme hladký krém.
Cukor rozpustite na karamel, prilejte teplú smotanu a krátko povarte. Keď je rozpustená, hmotu vychlaďte. Vyšľahajte smotanu na šľahanie a pridajte k nej tekutý studený karamel. Všetko opatrne vyšľahajte, aby vám vznikla karamelová šľahačka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty