Recept na fantastický vláčny koláč s marhuľami. Marhuľový koláč je bez múky, ktorú tu nahrádza puding a je bez mlieka. Ani váhu nebudete potrebovať.

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
7 | kusy | vajce |
8 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
4 | balíky | Zlatý klas |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
5 | polievkové lyžice | voda |
5 | polievkové lyžice | olej |
750 | gramov | marhule |
Inštrukcie
Marhule umyjeme, zbavíme kostiek a nakrájame na štvrtiny.
Korpus:
Bielka vyšľaháme so 4 lyžicami cukru, vanilkovým cukrom, na tuhý sneh a preložíme do inej misky. V tej istej šľahacej miske vyšľaháme žltky so 4 PL cukru na hustú svetlú penu a krátko prišľaháme teplú vodu a olej.
Na najnižších otáčkach primiešame postupne zlaté klasy zmiešané s práškom do pečiva. Na záver už len ručne na trikrát primiešame vyšľahaný sneh.
Na vymastený a múkou vysypaný plech (ja som použila papier na pečenie) rozotrieme hmotu a rovnomerne rozložíme ovocie. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 30 - 35 minút alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Po upečení už len posypeme práškovým cukrom. Fakt som ešte tak vláčny koláčik nejedla. Korpus je ozaj veľmi jemný, určite bude fantastický aj s drobným ovocím, to je ľahšie.
Poznámky
Inšpirovala som sa receptom na ružové rezy , len som malinovy puding nahradila zlatým klasom, ubrala cukru, pridala vanilkovy cukor a olej. Som bezlepková, tak som hľadala vhodnú alternatívu.

Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 9459x
- Pridať nový komentár