Marhuľový koláč jemný ako pavučinka

Pridal/a Kamila

Recept na fantastický vláčny koláč s marhuľami. Marhuľový koláč je bez múky, ktorú tu nahrádza puding a je bez mlieka. Ani váhu nebudete potrebovať.

Marhuľový koláč jemný ako pavučinka - recept
Výnos
plech
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

7kusyvajce
8polievkové lyžicekryštálový cukor
1balíkvanilkový cukor
4balíkyZlatý klas
1⁄2balíkprášok do pečiva
5polievkové lyžicevoda
5polievkové lyžiceolej
750gramovmarhule

Inštrukcie

Marhule umyjeme, zbavíme kostiek a nakrájame na štvrtiny.

Korpus:

Bielka vyšľaháme so 4 lyžicami cukru, vanilkovým cukrom, na tuhý sneh a  preložíme do inej misky. V tej istej šľahacej miske vyšľaháme žltky so 4 PL cukru na hustú svetlú penu a krátko prišľaháme teplú vodu a olej. 

Na najnižších otáčkach primiešame postupne zlaté klasy zmiešané s práškom do pečiva.  Na záver už len ručne na trikrát primiešame vyšľahaný sneh.

Na vymastený a múkou vysypaný plech (ja som použila papier na pečenie) rozotrieme hmotu a rovnomerne rozložíme ovocie. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 30 - 35 minút alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Po upečení už len posypeme práškovým cukrom. Fakt som ešte tak vláčny  koláčik nejedla. Korpus je ozaj veľmi jemný, určite bude fantastický aj s drobným ovocím, to je ľahšie. Hambím sa

Poznámky

Inšpirovala som sa receptom na ružové rezy , len som malinovy puding nahradila zlatým klasom, ubrala cukru, pridala vanilkovy cukor a olej. Som bezlepková, tak som hľadala vhodnú alternatívu.

Marhuľový koláč jemný ako pavučinka - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.5
Priemer: 4.5 (8 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.