
Martuška 123 | Florida rezy
Zákusok s výborným krémom s kyslou smotanou a broskyňami.
Cesto: | ||
200 | gramov | práškový cukor |
4 | kusy | vajce |
200 | gramov | polohrubá múka |
1 | deciliter | voda |
1 | deciliter | olej |
1 | balík | prášok do pečiva |
Krém: | ||
1 | liter | mlieko |
3 | balíky | Zlatý klas |
300 | gramov | kryštálový cukor |
500 | millilitrov | kyslá smotana |
7 | decilitre | broskyňový kompót |
Šľahačka: | ||
3 | balíky | šľahačka v prášku |
450 | millilitrov | mlieko |
Na ozdobu: | ||
čokoláda |
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pomaly do nich zašľahávame olej a vodu, potom už len metličkou primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov.
Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu alebo na papieri na pečenie na 180 stupňov asi 10-13 minút.
Mlieko, Zlatý klas a cukor uvaríme na hustý puding. Vychladnutý vyšľaháme a potom už len zmiešame s kyslou smotanou.
Na vychladnutý korpus dáme krém, naň poukladáme na malé kúsky nakrájané broskyne a na vrch dáme šľahačku. Ak nechcete práškovú, použite smotanu na šľahanie 500 ml.
Vrch posypeme postrúhanou čokoládou.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerá super aj ja robievam, floridu ale úplne iný krém, tiež je suprový ....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zdravím vás. Na aký veľký plech to je? Ďakujem veľmi pekne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Robila som vcera tento kolacik. Mohol by byt super, ale plnka zo zlatych klasov sa rozteka. Aj na tanieri aj na plechu a to tuhol v chladnicke celu noc.
Nabuduce by som urcite ubrala z mlieka alebo by som dala 4 zlate klasy. A nebolo by zle dat do plnky aj 1 maslo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty