
Bejč
Vynikajúci a hlavne efektný čokoládovo karamelový rez s roládou v strede.
Ingrediencie
Korpus: | ||
8 | kusy | vajec |
8 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
8 | polievkové lyžice | hladká múka |
1 | polievková lyžica | kakao |
1 | kus | kypriaci prášok |
Karamelový krém: | ||
400 | millilitrov | mlieko |
200 | gramov | kryštálový cukor |
2 | kusy | Puding pravý karamel Dr.Oetker |
500 | gramov | maslo |
Čokoládový krém: | ||
200 | millilitrov | mlieko |
50 | gramov | čokoláda na varenie |
100 | gramov | kryštálový cukor |
1 | kus | Zlatý klas Dr.Oetker |
100 | gramov | maslo |
čokoládová poleva |
Postup
Kakaové pláty: Rozdelíme si vajcia. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu, pridáme cukor a šľaháme kým sa nám cukor nerozpustí, pridáme žĺtky a vyšľaháme do tuhej peny.
Cez sitko preosejeme múku, kakao a kypriaci prášok a zľahka ručne zamiešame do vaječnej peny. Pečieme na 2 plechoch o rozmere 30x40 cm na papieri na pečenie 10 minút pri 200°C
Karamelový krém: Mlieko si rozdelíme na 2 časti. V jednej časti rozmiešame karamelový puding a druhú časť dáme variť s cukrom. Uvaríme si puding z oboch častí. Do vychladnutého pudingu zamiešame prešľahané maslo a vyšľaháme na hladký krém.
Čokoládový krém: Mlieko si rozdelíme na 2 časti. V jednej časti rozmiešame Zlatý klas a druhú časť dáme variť s cukrom a čokoládou. Uvaríme si puding z oboch častí. Do vychladnutého pudingu zamiešame prešľahané maslo a vyšľaháme na hladký krém.
Plnenie: Z plátov si odkrojíme 5cm široké pásy a odložíme.
Korpusy naplníme karamelovým krémom a stočíme ako roládu. Dáme zatuhnúť. Na vrch rolády natrieme časť čokoládového krému, položíme pás korpusu a obtrieme krémom tak aby nám vznikol hladký povrch.
Necháme poriadne zatuhnúť, polejeme čokoládou a krájame.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty