
Bea Kerekesová | Čokoládovo-vanilkový trojuholník
Lahodný čokoládový zákusok s nadýchaným kakaovo-bielkovým korpusom s orechmi, jemným čokoládovo-žĺtkovým krémom, vanilkovým pudingovým krémom a bohatou čokoládovou polevou.
Korpus : | ||
10 | kusy | bielok |
280 | gramov | práškový cukor |
280 | gramov | mleté orechy |
2 | polievkové lyžice | kakao |
2 | polievkové lyžice | hrubá múka |
1⁄2 | balík | kypriaci prášok |
Čokoládový krém: | ||
10 | kusy | žĺtok |
3 | kusy | vajec |
300 | gramov | práškový cukor |
100 | gramov | tmavá čokoláda |
2 | polievkové lyžice | kakao |
500 | gramov | maslo |
Žĺtkový krém: | ||
400 | millilitrov | mlieko |
200 | gramov | kryštálový cukor |
6 | polievkové lyžice | hladká múka |
6 | kusy | žĺtok |
1 | kus | vanilkový cukor |
500 | gramov | maslo |
tmavá čokoláda | ||
biela čokoláda |
Bezé hmota: Bielky vyšľaháme do tuhého snehu pridáme práškový cukor a šľaháme do tuhej peny. Orechy, preosiatu múku, kakao a kypriaci prášok jemne varechou zamiešame. Pečieme na papieri na pečenie na plechu o veľkosti 30 x 40 cm pri 180°C približne 20minút. Rúru sledujeme.
Čokoládový krém: Nad parou vyšľaháme žĺtky, vajcia, cukor, kakao a čokoládu na hustú penu. Po vychladnutí vyšľaháme s maslom. Natrieme na plát a dáme vychladiť.
Žĺtkový krém: Uvaríme si hustú kašu z mlieka, cukru, múky a žĺtkov. Po vychladnutí vyšľaháme s maslom a natrieme na zatuhnutý čokoládový krém.
Zatuhnutý zákusok polejeme tmavou čokoládovou polevou a ozdobíme bielou. Krájame na kocky 6 x 4 a následne prerežeme šikmo čím nám vzniknú trojuholníky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty