
Recept s fotopostupom na skvelý jednoduchý ovocný koláč s tvarohom. Ako ovocie môžete použiť slivky, ringloty, ale aj marhule.
Ingrediencie
Korpus: | ||
3 | kusy | vajce |
150 | gramov | maslo |
100 | gramov | trstinový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
200 | gramov | polohrubá múka |
2 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
Tvarohová náplň: | ||
250 | gramov | jemný tvaroh |
1 | kus | vajce |
1 | polievková lyžica | trstinový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | kukuričný škrob |
Ovocie: | ||
500 | gramov | slivky |
Postup
Korpus:
Všetky ingrediencie (maslo musí byť zmäknuté) vyšľaháme v robote. Cesto je hustejšie použite robustnejšie metličky. Hmotu rozotrieme do nižšej okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie (priemer cca 28cm)
Tvarohová náplň
V miske vymiešame všetky ingrediencie a rozotrieme na hmotu na korpus.
Ovocie
Ovocie umyjeme, (ja som mala tmavé ringloty) odkôstkujeme a nakrájame na menšie kúsky a rozložíme na tvarohovú náplň
Pečieme pri teplote 180-190°C cca 45 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou, Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.








- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.