
melisa | Svieže broskyňové rezy
Výborný zákusok s broskyňami, náplňou z kyslej smotany a ovocným želé. Je práve sezóna broskýň a rezy sú výborné, svieže.
Ingrediencie
Korpus: | ||
4 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | cukor krupica |
4 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
Náplň: | ||
1 | liter | mlieko |
3 | kusy | Zlatý klas |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
400 | gramov | kyslá smotana 16% |
Na potretie: | ||
200 | gramov | broskyňový džem |
2 | kusy | tortové želé žlté |
8 | kusy | broskyne |
Postup
Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky a jemne zamiešame preosiatu múku. Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 20 minút. Necháme vychladnúť, papier odstránime.
Plnka: z mlieka, cukru a Zlatých klasov uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť pod potravinárskou fóliou. Po vychladnutí zmiešame s kyslou smotanou.
Želé: tortové želé zmiešame so 4 lyžicami cukru, prilejeme 500 ml vody a za stáleho miešania varíme 1 minútu. Potom necháme asi 1 minútu chladnúť.
Piškótu prekrojíme po šírke na polovicu, jednu časť potrieme džemom, priložíme druhú. Rozotrieme plnku a odložíme do chladu. Potom na plnku uložíme plátky broskýň a zalejeme vychladnutým tortovým želé, nie horúcim, lebo by sa plnka púšťala.
Odložíme do chladu a pokrájame na kocky.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.