
Sandra Hvilová | Broskyňový cheesecake
Svieži pečený cheesecake s tvarohom a broskyňovým kompótom v náplni a s ovocným želé na vrchu
Ingrediencie
Korpus: | ||
150 | gramov | maslové sušienky |
50 | gramov | maslo |
Krém: | ||
500 | gramov | tvaroh |
500 | gramov | mascarpone |
3 | kusy | vajce |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
broskyne | ||
Želé: | ||
1 | kus | broskyňový kompót |
1 1⁄2 | polievkové lyžice | Solamyl |
Postup
Sušienkový základ: Spolu zmiešame podrvené sušienky a roztopené maslo. Navrstvíme na spodok formy, na ktorej je papier na pečenie.
Krém: Všetko spolu vyšľaháme, aby sme nemali žiadne hrudky. Potom navrstvíme tretinu krému, poukladáme pokrájané broskyne... Postup opakujeme, kým nemáme tri vrstvy. Pečieme na 150 stupňov cca 45 min.
Poleva: Zo zvyšku broskýň a stavy som urobila coulis. Rozmixovala som broskyne a šťavu som ohriala v hrnci a zahustila som Solamylom rozmiešaným vo vode (všetko od oka)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Svieža maková roláda s citrónovým krémom
katarinalucanova
Svieža maková roláda s citrónovým krémom
Jednoduchá a rýchla maková roláda s lahodným citrónovým krémom a domácim slivkovým lekvárom.
Fantastický čokoládový zákusok
LiViera
Fantastický čokoládový zákusok
Šťavnatý kakaový korpus, kakaový krém s mascarpone a čokoládová poleva - výborný zákusok, ktorú zvládne pripraviť každý.