
Sandra Hvilová | Broskyňový cheesecake
Svieži pečený cheesecake s tvarohom a broskyňovým kompótom v náplni a s ovocným želé na vrchu
Korpus: | ||
150 | gramov | maslové sušienky |
50 | gramov | maslo |
Krém: | ||
500 | gramov | tvaroh |
500 | gramov | mascarpone |
3 | kusy | vajce |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
broskyne | ||
Želé: | ||
1 | kus | broskyňový kompót |
1 1⁄2 | polievkové lyžice | Solamyl |
Sušienkový základ: Spolu zmiešame podrvené sušienky a roztopené maslo. Navrstvíme na spodok formy, na ktorej je papier na pečenie.
Krém: Všetko spolu vyšľaháme, aby sme nemali žiadne hrudky. Potom navrstvíme tretinu krému, poukladáme pokrájané broskyne... Postup opakujeme, kým nemáme tri vrstvy. Pečieme na 150 stupňov cca 45 min.
Poleva: Zo zvyšku broskýň a stavy som urobila coulis. Rozmixovala som broskyne a šťavu som ohriala v hrnci a zahustila som Solamylom rozmiešaným vo vode (všetko od oka)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Martuška 123
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Chutné jemné rožky s kyslou smotanou v ceste, bez vajíčka. Plníme ich slivkovým lekvárom, orechmi či makom. Väčšinou robím z dvojnásobnej dávky.
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Bea Kerekesová
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Fantasticke eclair z odpaľovaného cesta v kakaovej verzii s výborným vanilkovým krémom.