reklama

Karamelový veterník

Pridal/a Bejč dňa 01. 04. 2025 - 12:55 - Recepty Bejč
Karamelový veterník, Recepty na zákusky, Bejč

Bejč


reklama

Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.

Ingrediencie
Odpaľované cesto:
500 millilitrov voda
180 gramov olej
280 gramov hladká múka
6 kusy vajec
Krém:
500 millilitrov mlieko
150 gramov kryštálový cukor
2 kusy Zlatý klas
1 kus vanilkový cukor
250 gramov maslo
Karamelová šľahačka:
500 millilitrov smotana na šľahanie
100 gramov kryštálový cukor
  čokoládová poleva
Postup

Odpaľované cesto: Vodu s olejom dáme do hrnca a dáme variť. Keď vrie, zamiešame múku. Miešame až kým sa nám hmota neoddeľuje od hrnca. Dáme vychladiť. Do vychladnutej hmoty postupne zašľaháme vajcia. 

Cesto si dáme do vrecka s ozdobnou špičkou a striekame veterníky na pomastený plech. 

Predhrejme rúru na 220°C-250°C. 

Vložíme plech do rúry a pečieme kým nemajú zlatú farbu, potom rúru znížime na  100°C a pečieme ešte 15minút. POZOR, RÚRU NEOTVÁRAME! 

Krém: Uvaríme si puding, do horúceho zamiešame vanilkový cukor a necháme vychladnúť.  Maslo si vyšľaháme a pridáme do vychladnutého pudingu. Krém vyšľaháme a naplníme veterníky s vreckom s ozdobnou špičkou. 

Karamelová šľahačka: V kastróle s hrubým dnom roztopíme cukor na svetlý karamel a nalejeme doň 100ml smotany. Krátko povaríme a karamelovú hmotu necháme do ďalšieho dňa odpočinúť. Zvyšnú smotanu čiastočne vyšľaháme a keď začne hustnúť pridáme karamelovú pastu a vyšľaháme na hustú šľahačku. 

Cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou ju nastriekame na vanilkovú plnku. 

Vrchy veterníkov močíme do čokoládovej polevy a ukladáme na veterníky. 

Celkový čas
1 hod, 15 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama