
Bejč
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.
Odpaľované cesto: | ||
500 | millilitrov | voda |
180 | gramov | olej |
280 | gramov | hladká múka |
6 | kusy | vajec |
Krém: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
150 | gramov | kryštálový cukor |
2 | kusy | Zlatý klas |
1 | kus | vanilkový cukor |
250 | gramov | maslo |
Karamelová šľahačka: | ||
500 | millilitrov | smotana na šľahanie |
100 | gramov | kryštálový cukor |
čokoládová poleva |
Odpaľované cesto: Vodu s olejom dáme do hrnca a dáme variť. Keď vrie, zamiešame múku. Miešame až kým sa nám hmota neoddeľuje od hrnca. Dáme vychladiť. Do vychladnutej hmoty postupne zašľaháme vajcia.
Cesto si dáme do vrecka s ozdobnou špičkou a striekame veterníky na pomastený plech.
Predhrejme rúru na 220°C-250°C.
Vložíme plech do rúry a pečieme kým nemajú zlatú farbu, potom rúru znížime na 100°C a pečieme ešte 15minút. POZOR, RÚRU NEOTVÁRAME!
Krém: Uvaríme si puding, do horúceho zamiešame vanilkový cukor a necháme vychladnúť. Maslo si vyšľaháme a pridáme do vychladnutého pudingu. Krém vyšľaháme a naplníme veterníky s vreckom s ozdobnou špičkou.
Karamelová šľahačka: V kastróle s hrubým dnom roztopíme cukor na svetlý karamel a nalejeme doň 100ml smotany. Krátko povaríme a karamelovú hmotu necháme do ďalšieho dňa odpočinúť. Zvyšnú smotanu čiastočne vyšľaháme a keď začne hustnúť pridáme karamelovú pastu a vyšľaháme na hustú šľahačku.
Cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou ju nastriekame na vanilkovú plnku.
Vrchy veterníkov močíme do čokoládovej polevy a ukladáme na veterníky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty