
Zuzanka 311 | Veterníky
Vynikajúce veterníky s karamelovou náplňou a s čokoládovou polevou.
70 | gramov | Hera maslová |
250 | millilitrov | voda |
160 | gramov | hladká múka špeciál |
4 | kusy | vajce |
štipka | soľ | |
Karamelový krém: | ||
1⁄2 | liter | mlieko |
2 | balíky | karamelový puding |
90 | gramov | Hera maslová |
120 | gramov | práškový cukor |
500 | millilitrov | rastlinná šľahačka |
čokoládová poleva |
Pripravíme si odpaľované cesto. Do hrnca dáme vodu a Heru a privedieme do varu, primiešame múku a soľ a miešame, kým sa cesto neodlepuje od stien hrnca. Necháme vychladnúť a potom do neho postupne po jednom pridávame vajcia a vyšľaháme.
Cesto prenesieme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Striekame na papier na pečenie veterníky trochu ďalej od seba, narastú pri pečení. Pečieme na 200° (horný, spodný ohrev) 20-25 min.
Z mlieka a pudingov si uvaríme krém, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom do peny a postupne zašľaháme puding.
Upečené veterníky prekrojíme a cukrárskym vreckom nastriekame karamelový krém. Na krém obdobne nastriekame aj vyšľahanú rastlinnú šľahačku (lepšie drží tvar). Zakryjeme vrchnou časťou, na ktorú sme naniesli čokoládovú polevu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty