Recept s foto postupom na výborny nepečený zákusok, ktorý zvládnu pripraviť aj vaše deti alebo drahá polovička. Jednoduchšie to už nejde.

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 15 minút |
Ingrediencie
500 | gramov | mascarpone (postačí aj 250g) |
500 | gramov | jemný tvaroh |
1 | polievková lyžica | med (ak chcete sladšie 2) |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | balík | dlhé piškóty (veľké balenie) |
trocha | káva |
Inštrukcie
Uvaríme si kávu, u nás to bola instantná. Mascarpone, tvaroh, med a vanilku ručne ale dôkladne vymiešame do hladkého krému. Dlhé piškótu krátko namočíme vo vychladnutej káve a ukladáme na tácku tesne vedľa seba. Smotanová náplň je hustá, preto sa najlepšie nanáša pomocou zdobiaceho sáčku, postačí aj obyčajný so zastrihnutým koncom.
Postupne striedame namáčané piškóty a náplň. smer ukladania piškót môžete meniť. Končíme krémom, ktorý na záver posypeme kakaom. Dáme schladiť, u nás sa rovno jedlo.
Ja bezlepková som si ukradla jeden pohár krému a pojedala s roztopenou čokoládou.
Ak máte doma amareto a chutí vám pridajte.
Ak chcete tiramisu dotiahnuť do absolútnej dokonalosti, vo vodnom kúpeli vymiešajte na kašu 180ml šľahačkovej smotany a 3 žltka a vychladnuté prišľahajte k mascarpone a potom už len ručne k tvarohu.






Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 129554x
- Pridať nový komentár