Tiramisu po slovensky

Popis

Recept s foto postupom na výborny nepečený zákusok, ktorý zvládnu pripraviť aj vaše deti alebo drahá polovička. Úsmev Jednoduchšie to už nejde.

Tiramisu po slovensky - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
15 minút

Ingrediencie

500gramovmascarpone (postačí aj 250g)
500gramovjemny tvaroh
1polievková lyžicamedu (ak chcete sladšie 2)
1kusvanilkový cukor
1balíkdlhých píškot (veľké balenie)
 trochakávy

Inštrukcie

Uvaríme si kávu, u nás to bola instantná. Mascarpone, tvaroh, med a vanilku ručne ale dôkladne vymiešame do hladkého krému. Dlhé piškótu krátko namočíme vo vychladnutej káve a ukladáme na tácku tesne vedľa seba. Smotanová náplň je hustá, preto sa najlepšie nanáša pomocou zdobiaceho sáčku, postačí aj obyčajný so zastrihnutým koncom.

Postupne striedame namáčané piškóty a náplň. smer ukladania piškót môžete meniť. Končíme krémom, ktorý na záver posypeme kakaom. Dáme schladiť, u nás sa rovno jedlo.

Ja bezlepková som si ukradla jeden pohár krému a pojedala s roztopenou čokoládou. Úsmev

Ak máte doma amareto a chutí vám pridajte.

Ak chcete tiramisu dotiahnuť do absolútnej dokonalosti, vo vodnom kúpeli vymiešajte na kašu 180ml šľahačkovej smotany a 3 žltka a vychladnuté prišľahajte k mascarpone a potom už len ručne k tvarohu.

Tiramisu po slovensky - recept postup 1
Tiramisu po slovensky - recept postup 2
Tiramisu po slovensky - recept postup 3
Tiramisu po slovensky - recept postup 4
Tiramisu po slovensky - recept postup 5
Tiramisu po slovensky - recept postup 6

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.