Nepečená čučoriedková tortička s mascarpone

Pridal/a Kamila

Trojfarebné svieže pokušenie s ovocno - smotanovým krémom s bielou čokoládou. Vhodná nielen na horúce letné dni, keď sa vám nechce zapínať rúru. Úsmev Použila som domáce čučoriedky, ktorých mám tento rok krásnu úrodu, ale lesné sú lesné. Tie zo záhrady nespravia takú peknú farbu ani chuť ako tie zo záhrady. Tak či tak doma zožala úspech. 

Nepečená čučoriedková tortička s mascarpone - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
40 minút

Ingrediencie

Korpus
200gramovmaslových sušienok
60gramovmasla
Smotanovo - ovocné náplne
500gramovmascaropne
500gramovkrémový tvaroh
250millilitrovsmotanu na šľahanie
100gramovbielej čokolády
1kusvanilkový cukor
400gramovčučoriedok (čerstvé, mrazené, alebo kvavlitný čočoriedkový džem
2polievkové lyžicecitrónovej šťavy
2polievkové lyžicekryštálový cukor
1balíkželatiny na 500 ml
Dokončenie
250gramovčučoriedky
250millilitrovsmotany na šľahanie
1⁄2balíkvanilkový cukor

Inštrukcie

Korpus:

Sušienky rozmixujeme alebo zomelieme, zalejem roztopeným maslom a utlačíme pohárom  v okrúhlej forme (priemer cca 24cm) a dáme stuhnú do chladničky.

Smotanová čučoriedková náplň:

Čučoriedkové pyré. Čučoriedky s cukrom a  citrónovo šťavou dáme krátko povariť, aby sa zredukovala tekutina, Domáce treba aj rozmixovať, lesné netreba. Môžete prepasírovať, nemusíte. Necháme vychladnúť. Ak použijete kvalitný čučoriedkový džem  krátko ho zohrejeme a môžeme ho prepasírovať cez sitko na hladkú hmotu, ale nemusíme. Tiež necháme vychladnúť.

Ganache z bielej čokolády. 100 ml smotany na šľahanie zohrejeme a horúcou zalejeme nalámané kúsky kvalitnej bielej čokolády. Necháme chvíľu postáť, dôkladne vymiešame a necháme vychladnúť. N avrch môžete položiť potravinársku fóliu a dať do chladničky.

Smotanová náplň Mascarpone spolu so zvyšnou šľahačkou, 125 ml, a vanilkovým  cukrom vyšľaháme do tuha. Začíname na nižších otáčka, pokračujeme na vysokých, končíme opäť na nožších, pozor na prešľahanie. K hmote zľahka primiešame jemný tvaroh.

Cca tretinu tejto hmoty rozotrieme na korpus a dáme do chladničky. Hmota je hustá, netreba ju zahusťovať.

K zvyšnej smotanovej hmote primiešame vychladené ganache z bielej čokolády. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, pridáme k nej 3 PL smotanovej náplne s čokoládou, dôkladne rozmiešame a primiešame k zvyšnej náplni. Tú potom rozdelím na dve časti. 

Do jednej časti náplne pridáme zhruba tretinu čučoriekového pyré, do druhej zvyšnú. Premiešame a na smotanovú náplň rozotrieme najprv svetlejšiu náplň. Ak máte miesto v mrazničke, môžete v tejto fáze dať korpus do mrazničky, aspoň na 15 minút, ak nie tak na ňu opatrne rozotrite tmavšiu náplň a dáme stuhnúť do chladu aspoň na pár hodín. 

Dokončenie:

 Na vrch dáme ešťe vyšľahanú šľahačku, pripadne by tam aj pasovalo želé, zafarbené trochou prepasírovaného čučoriekového pyré. Po stuhnutí nožíkom oddelíme tortu od bočného okraja formy.

Ozdobímie ako vieme. Hambím sa

 

Čo je mascarpone, krém s mascarpone v tortách a zákuskoch

Nepečená čučoriedková tortička s mascarpone - recept postup 1
Nepečená čučoriedková tortička s mascarpone - recept postup 2
Nepečená čučoriedková tortička s mascarpone - recept postup 3
Nepečená čučoriedková tortička s mascarpone - recept postup 4
Nepečená čučoriedková tortička s mascarpone - recept postup 5
Nepečená čučoriedková tortička s mascarpone - recept postup 6
Nepečená čučoriedková tortička s mascarpone - recept postup 7
Nepečená čučoriedková tortička s mascarpone - recept postup 8
Nepečená čučoriedková tortička s mascarpone - recept postup 9
Nepečená čučoriedková tortička s mascarpone - recept postup 10
Nepečená čučoriedková tortička s mascarpone - recept postup 11

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.