
Bejč | Rezy marshmallow
Recept na chutné kakaové rezy s tradičným vanilkovým krémom a snehom na vrchu.
Ingrediencie
Korpus: | ||
9 | kusy | vajce |
300 | gramov | práškový cukor |
150 | gramov | polohrubá múka |
3 | polievkové lyžice | olej |
3 | polievkové lyžice | voda |
6 | polievkové lyžice | kakao |
Krém: | ||
350 | millilitrov | mlieko |
200 | gramov | kryštálový cukor |
4 | polievkové lyžice | hladká múka |
1 | kus | vanilkový cukor |
450 | gramov | maslo |
Na dokončenie: | ||
5 | kusy | bielok |
400 | gramov | práškový cukor |
Postup
Korpusy: Z uvedených surovín upečieme 2 korpusy: Šľaháme bielky, pridáme cukor, postupne žĺtky a pred došľahaním olej a vodu. Ručne zamiešame preosiate kakao, múku a kypriaci prášok.
Pečieme na plechu o rozmere 40x30 cm na papieri na pečenie 15 minút pri teplote 190°C.
Krém: Z mlieka , cukru a múky uvaríme hustú kašu. Do horúcej kaše zamiešame vanilkový cukor. Do vychladnutej kaše pridáme vyšľahané maslo a spolu vyšľaháme na vláčny krém.
Dokončenie: Pláty spojíme plnkou. Nad parou vyšľaháme sneh z bielkov a cukru. Teplý sneh natrieme na plát.
Po zatuhnutí krájame na rezy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty