Svieži smotanový cheesecake pre milovníkov malín.

Výnos | |
---|---|
Zdroj | internet + vlastná tvorba |
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
Sušienková vrstva: | ||
1 | balík | BeBe keksy kakaové |
1 | balík | Oreo sušienky |
125 | gramov | maslo |
100 | gramov | čokoláda |
Ružová vrstva: | ||
500 | mililitrov | smotana na šľahanie |
1 | deciliter | malinový sirup |
1 | balík | stužovač za studena |
Biela vrstva: | ||
750 | gramov | mascarpone |
250 | gramov | jemný mäkký tvaroh |
250 | mililitrov | smotana na šľahanie |
2 | balíky | vanilkový cukor |
2 | balíky | želatínový stužovač za studena |
Malinový vrch: | ||
300 | gramov | maliny |
1 | balík | prášková želatína |
Inštrukcie
Sušienková vrstva:
BeBe keksy a oreo rozmixujeme, maslo rozpustíme a zalejeme rozmixované sušienky, dobre premiešame.Čokoládu rozpustíme nad parou a pridáme ku zmesy, opäť dôkladne premiešame a utlačíme na spodok tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
Ružová vrstva:
Asi pohár malín zajeleme pol pohárom vody a necháme vrieť kým sa nerozvaria, precedíme zrnká ak chceme a necháme chladnúť.Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha.Stužovač za studena pripravíme podľa návodu.Do stužovača vlejeme šľavu z malín, premiešame a všetko to spolu vlejeme do šľahačky a došľaháme.Ružovú zmes dáme na sušienkový základ.Dáme do chladničky.
Biela vrstva:
Všetko spolu vyšľaháme, želatínový stužovač použijeme presne podľa návodu a navrstvíme na ružovú hmotu.Dáme do chladničky.
Malinový vrch:
Želatínu necháme napučať podľa návodu, maliny zalejeme trochou vody v hrnci a varíme, môžeme pridať trošku cukru, podľa chuti.Keď sa rozvaria, pridáme želatínu.Keď trošku vychladne, zalejeme ňou vrch tortičky.
Necháme v chlade do druhého dňa.
Pred krájaním je dobré tortu nechať trochu v teple, aby sa dobre krájala spodná vrstva.


Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 29907x
- Pridať nový komentár
- Komentáre (4)