Popis
Vynikajúci jablkový krémeš

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
Cesto | ||
5 | kusy | vajcia |
150 | gramov | polohruba muka |
150 | gramov | praskový cukor |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
3 | polievkové lyžice | voda |
Jablková plnka | ||
1 | kilogram | očistené jablká |
2 | balíky | vanilinovy cukor |
plnka | ||
700 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | zlatý klas |
40 | gramov | kryštálový cukor |
100 | gramov | praskový cukor |
200 | gramov | maslo |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
cokolada na postruhanie |
Inštrukcie
Postup:
Jablková plnka: Jablká očistíme, postrúhame a zmiešame s vanilínovým cukrom. Plech vyložíme alobalom a rozotrieme naň jablkovú masu.
Cesto: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vodu a vymiešame do peny. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vmiešame vyšľahaný sneh z piatich bielkov. Cesto rovnomerne vylejeme na jablká a dáme piecť do vyhriatej rúry. (ja som piekla cca pri 190 °C asi 25 minút). Necháme vychladnúť.
Maslová plnka: Z mlieka, zlatého klasu a kryštálového cukru uvaríme puding. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a pridáme vychladnutý puding. Dôkladne zmiešame.
Upečený a vychladnutý koláč preklopíme a odstránime alobal. Maslovú plnku natrieme na jablkovú. Potom vyšľaháme šľahačku a natrieme ju na maslovú plnku. Koláč ozdobíme postrúhanou čokoládou a dáme do chladničky stuhnúť.
Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 19975x