Jablkový krémeš

Popis

Vynikajúci jablkový krémeš Úsmev

Jablkový krémeš - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Cesto
5kusyvajcia
150gramovpolohruba muka
150gramovpraskový cukor
1⁄2balíkprášok do pečiva
3polievkové lyžicevoda
Jablková plnka
1kilogramočistené jablká
2balíkyvanilinovy cukor
plnka
700millilitrovmlieko
2balíkyzlatý klas
40gramovkryštálový cukor
100gramovpraskový cukor
200gramovmaslo
250millilitrovsmotana na šľahanie
  cokolada na postruhanie

Inštrukcie

Postup:

Jablková plnka: Jablká očistíme, postrúhame a zmiešame s vanilínovým cukrom. Plech vyložíme alobalom a rozotrieme naň jablkovú masu.

Cesto: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vodu a vymiešame do peny. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vmiešame vyšľahaný sneh z piatich bielkov. Cesto rovnomerne vylejeme na jablká a dáme piecť do vyhriatej rúry. (ja som piekla cca pri 190 °C asi 25 minút). Necháme vychladnúť.

Maslová plnka: Z mlieka, zlatého klasu a kryštálového cukru uvaríme puding. Maslo vymiešame s  práškovým cukrom a pridáme vychladnutý puding. Dôkladne zmiešame. 

Upečený a vychladnutý koláč preklopíme a odstránime alobal. Maslovú plnku natrieme na jablkovú. Potom vyšľaháme šľahačku a natrieme ju na maslovú plnku. Koláč ozdobíme postrúhanou čokoládou a dáme do chladničky stuhnúť.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.