reklama

Hrnčekový perník

Pridal/a cookerka dňa 11. 07. 2021 - 11:48 - Recepty cookerka
Hrnčekový perník, Recepty na koláče, cookerka

cookerka | Hrnčekový perník


reklama

Šťavnatý perníček, stále hebký a vláčny (pre hrnček 250 ml)

Ingrediencie
3 kusy vajce
1 hrnček kryštálový cukor
1 čajová lyžička škorica
2 polievkové lyžice kakao
4 polievkové lyžice lekvár
2 hrnčeky hladká múka
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
1 kus kypriaci prášok do perníka
2 hrnčeky mlieko vlažné
3⁄4 hrnček olej
Poleva:
200 gramov horká čokoláda
100 gramov biela čokoláda
  trocha Cera
120 gramov ríbezľový džem
Postup

Vo väčšej mise si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Pridáme škoricu, kakao, lekvár a poriadne spojíme. Postupne zapracujeme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a práškom do perníka. Nakoniec pridáme vlažné mlieko, olej a dôkladne vymiešame tekuté cesto (múku môžeme použiť aj bezlepkovú alebo špaldovú).

Vylejeme na vymastený plech (cca 42x32 cm) a pečieme pri teplote 180°C približne 25-30 minút (záleží od veľkosti plechu).

Upečený koláč hneď potrieme džemom alebo lekvárom. Kým trochu vychladne, rozpustíme 2 horké a 1 bielu čokoládu vo vodnom kúpeli, do ktorej pridáme kúsok Cery. Celý koláč rovnomerne polejeme a necháme stuhnúť čokoládu. Dobrú chuť! 

Doplňujúce obrázky
Hrnčekový perník, Recepty na koláče, cookerka, 1

cookerka

Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama