
cookerka | Hrnčekový perník
Šťavnatý perníček, stále hebký a vláčny (pre hrnček 250 ml)
3 | kusy | vajce |
1 | hrnček | kryštálový cukor |
1 | čajová lyžička | škorica |
2 | polievkové lyžice | kakao |
4 | polievkové lyžice | lekvár |
2 | hrnčeky | hladká múka |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | kus | kypriaci prášok do perníka |
2 | hrnčeky | mlieko vlažné |
3⁄4 | hrnček | olej |
Poleva: | ||
200 | gramov | horká čokoláda |
100 | gramov | biela čokoláda |
trocha | Cera | |
120 | gramov | ríbezľový džem |
Vo väčšej mise si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Pridáme škoricu, kakao, lekvár a poriadne spojíme. Postupne zapracujeme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a práškom do perníka. Nakoniec pridáme vlažné mlieko, olej a dôkladne vymiešame tekuté cesto (múku môžeme použiť aj bezlepkovú alebo špaldovú).
Vylejeme na vymastený plech (cca 42x32 cm) a pečieme pri teplote 180°C približne 25-30 minút (záleží od veľkosti plechu).
Upečený koláč hneď potrieme džemom alebo lekvárom. Kým trochu vychladne, rozpustíme 2 horké a 1 bielu čokoládu vo vodnom kúpeli, do ktorej pridáme kúsok Cery. Celý koláč rovnomerne polejeme a necháme stuhnúť čokoládu. Dobrú chuť!

cookerka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty