
babina555 | Tvarohová torta s mascarpone a černicami
Torta ku kávičke tvarohovo-mascarpone-šľahačková s černicovým rozvarom. Veľmi svieža a chutná tortička.
Ingrediencie
Cesto: | ||
5 | kusy | vajce |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
4 | polievkové lyžice | hladká múka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
Plnka: | ||
500 | gramov | mäkký tvaroh |
250 | gramov | mascarpone |
1 | kus | šľahačková smotana |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
2 | kusy | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | jogurtový stužovač |
1⁄2 | kus | Créme Olé puding vanilkový |
250 | millilitrov | černicová šťava |
Černicový rozvar: | ||
3 | polievkové lyžice | Gustin |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Dokončenie: | ||
černicový džem | ||
1 | balík | detské piškóty |
uvarená silná káva |
Postup
Korpus: Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom, pridáme po jednom žĺtky, nakoniec už len vareškou primiešame múku a kakao. Dáme do formy s priemerom 28 cm a pečieme na 150 stupňov cca 45 minút.
Plnka 1: Tvaroh, mascarpone, práškový a vanilkový cukor spolu zmiešame. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s jogurtovým stužovačom a postupne pridávame do tvarohovej zmesi.
Černicový rozvar: Prepasírovanú šťavu z čerstvých černíc spojíme s Gustinom a cukrom a necháme prejsť varom.
Dokončenie: Korpus rozrežeme na polovicu, potrieme hrubšou vrstvou černicového džemu, priložíme druhý plát. Tento potrieme tenkou vrstvou plnky, na ňu navrstvíme vychladnutý černicový rozvar a necháme schladiť.
Po vychladnutí natrieme polovicou plnky, poukladáme piškóty namočené v čiernej káve a na vrch ozdobne natrieme druhú polovicu krému. Dozdobíme podľa vlastného uváženia.

babina 555
Ďalšie recepty
Piškóty pečú bez prašku do pečiva mnohé skúsené cukrárky či už korpusy na tortu alebo do rezov. Ja už bežne vysoké korpusy pečiem bez prášku do pečiva aj na roládu ... . Dôležitá je dlžka pečenia, ale ta sa vždy bude líšiť od rúry k rúre.
Autorka mala v ingredienciach 2 PL kakaa, len ostali na konci ingrediencii, keď ich je veľa stane sa.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Recept plny chyb
Najvacsia: nepisete kypriaci prasok. Ako neskusena s piskotovym cestom, som si myslela, ze ho netreba...Katastrofa.
Okrem toho v ingredienciach nepisete ani kakao, no v postupe uz ano.
Namiesto toho pisete puding no v postupoch uz ho neni.
A 3 dalsie ingrediencie uvadzate az v polovici postupu...