reklama

Tvarohová torta s mascarpone a černicami

Pridal/a babina 555 dňa 11. 04. 2022 - 16:27 - Recepty babina 555
Tvarohová torta s mascarpone a černicami, Recepty na torty, babina 555

babina555 | Tvarohová torta s mascarpone a černicami


reklama

Torta ku kávičke tvarohovo-mascarpone-šľahačková s černicovým rozvarom. Veľmi svieža a chutná tortička.

Ingrediencie

Cesto:
5 kusy vajce
5 polievkové lyžice kryštálový cukor
4 polievkové lyžice hladká múka
2 polievkové lyžice kakao
Plnka:
500 gramov mäkký tvaroh
250 gramov mascarpone
1 kus šľahačková smotana
3 polievkové lyžice práškový cukor
2 kusy vanilkový cukor
2 polievkové lyžice jogurtový stužovač
1⁄2 kus Créme Olé puding vanilkový
250 millilitrov černicová šťava
Černicový rozvar:
3 polievkové lyžice Gustin
3 polievkové lyžice kryštálový cukor
Dokončenie:
  černicový džem
1 balík detské piškóty
  uvarená silná káva

Postup

Korpus: Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom, pridáme po jednom žĺtky, nakoniec už len vareškou primiešame múku a kakao. Dáme do formy s priemerom 28 cm a pečieme na 150 stupňov cca 45 minút.

Plnka 1: Tvaroh, mascarpone, práškový a vanilkový cukor spolu zmiešame. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s jogurtovým stužovačom a postupne pridávame do tvarohovej zmesi.

Černicový rozvar: Prepasírovanú šťavu z čerstvých černíc spojíme s Gustinom a cukrom a necháme prejsť varom.

Dokončenie: Korpus rozrežeme na polovicu, potrieme hrubšou vrstvou černicového džemu, priložíme druhý plát. Tento potrieme tenkou vrstvou plnky, na ňu navrstvíme vychladnutý černicový rozvar a necháme schladiť.

Po vychladnutí natrieme polovicou plnky, poukladáme piškóty namočené v čiernej káve a na vrch ozdobne natrieme druhú polovicu krému. Dozdobíme podľa vlastného uváženia.

Doplňujúce obrázky
Tvarohová torta s mascarpone a černicami, Recepty na torty, babina 555, 1

babina 555

Výnos
1 torta 28 cm
Celkový čas
1 hod, 26 minút
Čas prípravy
41 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Recept plny chyb

Najvacsia: nepisete kypriaci prasok. Ako neskusena s piskotovym cestom, som si myslela, ze ho netreba...Katastrofa.

Okrem toho v ingredienciach nepisete ani kakao, no v postupe uz ano.

Namiesto toho pisete puding no v postupoch uz ho neni.

A 3 dalsie ingrediencie uvadzate az v polovici postupu...

Kamila, Po, 28. 04. 2025 - 00:07

Piškóty pečú bez prašku do pečiva mnohé skúsené cukrárky či už korpusy na tortu alebo do rezov. Ja už bežne vysoké korpusy pečiem bez prášku do pečiva aj na roládu ... . Dôležitá je dlžka pečenia, ale ta sa vždy bude líšiť od rúry k rúre.

Autorka mala v ingredienciach 2 PL kakaa, len ostali na konci ingrediencii, keď ich je veľa stane sa.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama