
Bejč | Orechové laskonky
Vynikajúce orechové laskonky s lahodným pudingovo-maslovým krémom
Korpus: | ||
380 | gramov | cukor kryštálový |
110 | gramov | voda |
180 | gramov | bielka |
110 | gramov | cukor práškový |
230 | gramov | mleté orechy |
Krém: | ||
300 | millilitrov | mlieko |
180 | gramov | cukor kryštálový |
1 | kus | Zlatý klas |
2 | kusy | žĺtka |
250 | gramov | maslo |
100 | podrvené oriešky |
Vodu dáme variť s 2/3 kryštálového cukru. Vyšľaháme bielka a pridáme zvyšný kryštálový cukor. Sirup uvaríme na silný let ktorý malým prúdom nalievame do vyšľahaných bielkov. Šľaháme kým hmota nebude letná.
Do hmoty zamiešame pomleté orechy a práškový cukor. Hmotu rozotierame cez šablónu na vymastené plechy a sušíme pri 100°C približne 40min.
Uvaríme si hustý puding. Do horúceho zamiešame vanilkový cukor. Keď vychladne vyšľaháme s maslom a opraženými orieškami. Plníme cukrárskym vreckom.

Bejč
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty