
verika92
Fotorecept na fantastické orechové rezy s kávovým krémom, pri ktorých využijete zvyšné bielka.
5 | kusy | bielky |
100 | gramov | kryštálový cukor |
45 | gramov | orechy |
40 | gramov | hladká múka |
Krém: | ||
80 | gramov | maslo |
3 | polievkové lyžice | hladká múka |
80 | millilitrov | silná čierna káva |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
Čokoládová poleva: | ||
100 | gramov | čokoláda na varenie |
30 | gramov | Cera |
Bielky vyšľaháme a postupne prišľahávame cukor. Potom zľahka vmiešame mleté orechy a múku. Cesto rozotrieme na veľký plech s papierom na pečenie, môj plech má rozmery 33x31 cm. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C maximálne 8 minút.
Upečené cesto necháme vychladnúť na papieri, ale mimo horúceho plechu. Potom stiahneme papier a upečené cesto pokrájame na 4 rovnaké pláty.
Krém: Najprv si uvaríme silnú kávu. Potom v kastróliku rozpustíme 40 g masla, primiešame múku a uvaríme svetlú zápražku. Zalejeme ju kávou, krátko povaríme a necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame 40 g masla s cukrom do peny a po častiach primiešame vychladnutú kávovú zmes. Krémom natrieme 3 pláty a uložíme ich na seba, vrchný plát bude bez krému.
Dáme do chladničky stuhnúť. Potom obrežeme kraje a zákusok pokrájame na kocky. Vyšlo mi 18 kúskov.
Rozpustíme čokoládu s Cerou a do čokolády šikmo namáčame polovicu každej kocky. Necháme v chlade stuhnúť.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty