
melisa | Katarínske rezy
Výborné orechové rezy vhodné na slávnostné príležitosti, chuť orechov a kávy je neodolateľná!
Kakaová piškóta 2x: | ||
10 | kusy | vajce |
2 | štipky | soľ |
10 | polievkové lyžice | cukor krupica |
10 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
4 | polievkové lyžice | holandské kakao |
Orechová piškóta: | ||
8 | kusy | vajce |
300 | gramov | práškový cukor |
100 | gramov | hrozienka |
4 | polievkové lyžice | rastlinný olej |
4 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
260 | gramov | posekané vlašské orechy opražené |
Plnka: | ||
6 | kusy | vajce |
300 | gramov | cukor krupica |
1 | kus | vanilkový cukor |
500 | gramov | maslo |
2 | polievkové lyžice | instantná káva |
Poleva: | ||
200 | gramov | tmavá čokoládová poleva |
Kakaová piškóta 2x každá z 5 vajec: 5 bielkov vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor 5 PL, po jednom 5 žĺtkov, jemne zamiešame 5 PL preosiatej múky a 2 PL preosiateho kakao. Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Veľkosť 30x40 cm. Teplota 200°C 15 minút. Necháme vychladnúť. Papier odstránime, aj šupku ktorá sa vytvorila pri pečení.
Orechová piškóta: najskôr nasekáme orechy a opražíme na suchej panvici. Necháme vychladnúť. Bielky vyšľaháme s cukrom, pridáme hrozienka, vychladnuté orechy, jemne zamiešame múku a olej. Upečieme ako piškótu, na plechu na papieri na pečenie. Veľkosť 30x40 cm. Cca 20 minút. Necháme vychladnúť, papier odstránime.
Plnka: vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Maslo rovnakej teploty vyšľaháme, po častiach zašľaháme vychladnutý krém a 2 PL suchej rozpustnej kávy. Trochu si odložíme na potretie povrchu. Zvyšok rozdelíme na polovicu.
Ukladáme nasledovne: kakaová piškóta, polovica krému, bielková piškóta, zvyšok krému, kakaová piškóta. Zaťažíme asi na 2 hodiny a odložíme do chladu. Potrieme tenkou vrstvou krému a polejeme rozpustenou čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť a pokrájame na rezy zúbkovým horúcim nožom.
Rezy sú naozaj vynikajúce! Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty