reklama

Katarínske rezy

Pridal/a melisa dňa 18. 07. 2023 - 16:58 - Recepty melisa
Katarínske rezy, Recepty na zákusky, melisa

melisa | Katarínske rezy


reklama

Výborné orechové rezy vhodné na slávnostné príležitosti, chuť orechov a kávy je neodolateľná!

Ingrediencie
Kakaová piškóta 2x:
10 kusy vajce
2 štipky soľ
10 polievkové lyžice cukor krupica
10 polievkové lyžice polohrubá múka
4 polievkové lyžice holandské kakao
Orechová piškóta:
8 kusy vajce
300 gramov práškový cukor
100 gramov hrozienka
4 polievkové lyžice rastlinný olej
4 polievkové lyžice polohrubá múka
260 gramov posekané vlašské orechy opražené
Plnka:
6 kusy vajce
300 gramov cukor krupica
1 kus vanilkový cukor
500 gramov maslo
2 polievkové lyžice instantná káva
Poleva:
200 gramov tmavá čokoládová poleva
Postup

Kakaová piškóta 2x každá z 5 vajec: 5 bielkov vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor 5 PL, po jednom 5 žĺtkov, jemne zamiešame 5 PL preosiatej múky a 2 PL preosiateho kakao. Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Veľkosť 30x40 cm. Teplota 200°C 15 minút. Necháme vychladnúť. Papier odstránime, aj šupku ktorá sa vytvorila pri pečení.

Orechová piškóta: najskôr nasekáme orechy a opražíme na suchej panvici. Necháme vychladnúť. Bielky vyšľaháme s cukrom, pridáme hrozienka, vychladnuté orechy, jemne zamiešame múku a olej. Upečieme ako piškótu, na plechu na papieri na pečenie. Veľkosť 30x40 cm. Cca 20 minút. Necháme vychladnúť, papier odstránime.

Plnka: vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Maslo rovnakej teploty vyšľaháme, po častiach zašľaháme vychladnutý krém a 2 PL suchej rozpustnej kávy. Trochu si odložíme na potretie povrchu. Zvyšok rozdelíme na polovicu.

Ukladáme nasledovne:  kakaová piškóta, polovica krému, bielková piškóta, zvyšok krému, kakaová piškóta. Zaťažíme asi na 2 hodiny a odložíme do chladu. Potrieme tenkou vrstvou krému a polejeme rozpustenou čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť a pokrájame na rezy zúbkovým horúcim nožom.

Rezy sú naozaj vynikajúce! Dobrú chuť!

Výnos
20 porcií
Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
1 hod, 20 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama