
Martuška 123 | Kysnutý ovocný koláčik s posýpkou
reklama
Výborný koláč s černicami, posypaný orechmi, škoricou a posýpkou. Práve chuť orechov a škorice robia tento koláčik výnimočný.
Ingrediencie
400 | gramov | polohrubá múka |
2 | kusy | žĺtok |
1 | kus | droždie |
1 | polievková lyžica | kryštálový cukor |
200 | millilitrov | mlieko |
50 | millilitrov | olej |
1 | štipka | soľ |
1 | balík | škoricový cukor |
100 | gramov | mleté orechy |
Posýpka: | ||
120 | gramov | hrubá múka |
120 | gramov | maslo |
200 | gramov | kryštálový cukor |
Postup
Z droždia, cukru a trocha mlieka urobím kvások.
Z múky, žĺtku, olej, soľ a kvások zamiesim cesto. Nechám vykysnúť, je to rýchlo.
Na vymastený plech roztiahnem cesto naolejovanými rukami. Na cesto poukladám černice posypem škoricovým cukrom a orechmi.
Maslo, múku a cukor rozdrobím rukami, spravím posýpku a posypem koláč.
Pečiem na 180 stupňov asi 20-25 minút.
Výnos
1 plech
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.