Hrnčekový kakaovo - tvarohový koláč s ovocím

Popis

Vynikajúci ovocný koláčik robila som aj s malinami a ríbezľami, malinový bol tuším naj.  Na klasický veľký plech treba použiť šálku 3 dcl. Robila som verziu s karobom a  čočoriedkami vhodnú aj pri histaminovej diéte.

Hrnčekový kakaovo - tvarohový koláč s ovocím - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
Celkový čas
1 hod, 5 minút

Ingrediencie

Korpus
2šálkypolohrubá (celorzná špaldová) múka
1šálkatrstinového (klasic.kryšt.) cukru
1balíkvanilkový cukor
1balíkprášok do pečiva
3kusyvajicka
2polievkové lyžicekakao (karob)
1⁄2šálkaoleja
1šálkamlieka
Tvarohová náplň
2polievkové lyžicekryštálového (trstinového) cukru
500gramovjemny tvaroh
500gramovkyslá smotana
2polievkové lyžicehladkej múky (škrob)
1balíkvanilkový cukor
1kusvajicko
Dokončenie
300gramovčučoriedky (iné ovocie)

Inštrukcie

Korpus:

Vo väčšej miske zmiešame vajíčka s cukrom, stačí ručne, primiešame olej, mlieko a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.

Tvarohová náplň:

tvaroh , smotanu, vajíčko  a cukor zmiešame, na záver primiešame  múku.

Dokončenie:

Na vymastený  a múkou vysypaný plech rozotrieme polovicu kakaového cesta. Na to pomaly rozlejeme tvarohovú náplň, opatrne rozotrieme. Na ňu rozmiestnime čučoriedky, alebo iné ovocie a na to rovnomerne rozlejeme zvyšné kakaové cesto. Vrch som trochu " rozvírila" špajdlou.

Pečieme pri teplote ccca 185 °C cca 45 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou, nechala som ešte 10 minút postáť v rúre pri pootvorených dvierkach. Vrch popráškujeme cukrom.

Hrnčekový kakaovo - tvarohový koláč s ovocím - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.