Jablčník s kokosovou penou

Pridal/a Martuška 123

Fantastický jablčník s perfektne dochutenou náplňou a s kokosovou penou.

Jablčník s kokosovou penou - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

Cesto
300gramovpolohruba muka
200gramovpalmarín
5kusyžltka
1⁄2balíkprášok do pečiva
200millilitrovmlieko
  kora z jedneho citrona
  tuk na vymastenie plechu
  hrubá múka na vysypanie plechu
Náplň
1kilogramstrúhané jablká
5polievkové lyžicekryštálový cukor
1balíkbanánový puding
100gramovhrozienok
3polievkové lyžicerum
Sneh
5kusybielka
1polievková lyžicacitronová šťava
150gramovkryštálový cukor
5polievkové lyžicekokos

Inštrukcie

Žĺtka s palmarínom a práškovým cukrom vymiešame do krémista.Postupne priešavame múku s práškom do pečiva a mlieko.Na koniec primiešame postrúhanú citrónovú kôru.Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme na 180 stupňov asi 30 minút.

Náplň:

Očístené a na hrubo nastrúhané jablká dáme do hrnca a pridáme 150ml vody, pridáme cukor a podusíme.Keď sú jablká zmäknuté, rozmešame puding v 100 ml vody a zamiešame do jabĺk a miešame a varíme 1-2 minúty.Odstavíme a vmiešame hrozienka namočené v rume.

Náplň dáme na predpečené cesto, na to dáme kokosový sneh a pečieme ešte asi 15-20 minút.

Sneh:

Z bielok, cukru a citrónovej šťavy vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého nakoniec zľahka primiešame kokos.

Dobrú chuť!

 

 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.5
Priemer: 4.5 (4 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.