reklama

Kakaové éclair s vanilkovou plnkou

Pridal/a Bejč dňa 31. 03. 2025 - 13:25 - Recepty Bejč
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou , Recepty na zákusky, Bejč

Bea Kerekesová


reklama
Ingrediencie
Odpaľované cesto:
500 millilitrov voda
180 gramov olej
280 gramov hladká múka
1 polievková lyžica kakao
6 kusy Vajcia
  Krém:
300 millilitrov mlieko
100 gramov kryštálový cukor
2 kusy žĺtko
1 kus Zlatý klas
100 gramov maslo 
350 millilitrov rastlinná smotana
  čokoládová poleva
Postup

Odpaľované cesto: 

Dáme vrieť vodu a olej. Keď nám vrie, pridáme múku a krátko orestujeme. Necháme vychladnúť a pridáme vajcia a kakao. Striekame na pomastený plech. Pečieme na 220°C do zlatej farby, potom znížime na 100°C a dopečieme ich 10minút. 

Krém: 

Uvaríme puding z mlieka, cukru, žĺtkov a zlatého klasu. Do horúceho pudingu zamiešame vanilkový cukor. 

Maslo si vyšľaháme a pridáme do vychladnutého pudingu. 

Vyšľaháme smotanu a jemne pomocou varechy zamiešame do krému. 

Éclair-ky nerozkrajujeme ale odspodu urobíme nožom dve dierky a plníme vreckom a špičkou odspodu. 

Naplnené éclair-ky namočíme do polevy a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. 

Výnos
40 ks
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama