
Bea Kerekesová
Odpaľované cesto: | ||
500 | millilitrov | voda |
180 | gramov | olej |
280 | gramov | hladká múka |
1 | polievková lyžica | kakao |
6 | kusy | Vajcia |
Krém: | ||
300 | millilitrov | mlieko |
100 | gramov | kryštálový cukor |
2 | kusy | žĺtko |
1 | kus | Zlatý klas |
100 | gramov | maslo |
350 | millilitrov | rastlinná smotana |
čokoládová poleva |
Odpaľované cesto:
Dáme vrieť vodu a olej. Keď nám vrie, pridáme múku a krátko orestujeme. Necháme vychladnúť a pridáme vajcia a kakao. Striekame na pomastený plech. Pečieme na 220°C do zlatej farby, potom znížime na 100°C a dopečieme ich 10minút.
Krém:
Uvaríme puding z mlieka, cukru, žĺtkov a zlatého klasu. Do horúceho pudingu zamiešame vanilkový cukor.
Maslo si vyšľaháme a pridáme do vychladnutého pudingu.
Vyšľaháme smotanu a jemne pomocou varechy zamiešame do krému.
Éclair-ky nerozkrajujeme ale odspodu urobíme nožom dve dierky a plníme vreckom a špičkou odspodu.
Naplnené éclair-ky namočíme do polevy a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty