
Sandra Hvilová | Pistáciovo-malinové veterníky
Obľúbené veterniky s netypickou náplňou, s pistáciovým a malinovým krémom
Odpaľované cesto: | ||
125 | gramov | mlieko |
štipka | soľ | |
87 | gramov | maslo |
125 | gramov | hladká múka |
4 | kusy | vajce |
Pistáciový krém: | ||
400 | millilitrov | smotana na šľahanie |
pistáciová pasta | ||
Malinový krém: | ||
400 | millilitrov | smotana na šľahanie |
2 | polievkové lyžice | maliny lyofilizované |
Poleva: | ||
pistáciová pasta | ||
práškový cukor |
Odpaľované cesto: Mlieko, soľ a maslo dáme do hrnca a necháme si rozpustiť maslo. Po tom ako sa nám maslo rozpustí dáme si hrniec bokom a vsypeme múku. Cesto poriadne zmiešame, vrátime na oheň odpaľujeme.
Odpaľované cesto necháme vychladnúť. Do vychladnutého cesta si primiešavame po jednom vajíčku. Cesto nesmie byt príliš riedke inak nám veterníky nevyrastú a spľasnú nám.
Cesto si dáme do cukrárenského vrecka zo špičkou na veterníky. Veterníky pečieme na 180st. Cca 30minut vrchný a spodný ohrev.
Upečené veterníky necháme vychladnúť.
Pistáciový krém: Vyšľaháme si 400 ml šľahačkovej smotany, do vyšľahanej pridáme pistáciovú pastu( ja som pridala podľa oka a chuti) a opatrne ručne z metličkou zamiešavame do vyšľahanej šľahačky.
Malinový krém: 400 ml šľahačkovej smotany vyšľaháme s 100 g malinového prachu (rozmixované lyofilizované maliny na prach) a podľa chuti pridáme práškový cukor 1-2 PL lyžice.
Pistáciová poleva: Pistáciovú pastu mierne zohrejeme a pridáme k nej podľa potreby práškový cukor, aby nebola ani príliš riedka, ani príliš hustá.
Hotové a naplnené veterníky dáme stuhnúť do chladničky.

Sandra Hvilová
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty