reklama

Venčeky

Pridal/a Bejč dňa 23. 03. 2025 - 12:26 - Recepty Bejč
Venčeky , Recepty na zákusky, Bejč

Bea Kerekesová | Venčeky z odpaľovaného cesta


reklama

Recept na tradičné venčeky z odpaľovaného cesta

Ingrediencie
Odpaľované cesto:
500 millilitrov voda
180 gramov olej
280 gramov hladká múka
6 kusy vajec
Krém:
500 millilitrov mlieko
150 gramov kryštálový cukor
2 kusy Zlatý klas
1 kus vanilkový cukor
250 gramov maslo
50 millilitrov rum
  práškový cukor
Postup

Odpaľované cesto: Vodu s olejom dáme do hrnca a dáme variť. Keď vrie, zamiešame múku. Miešame až kým sa nám hmota neoddeľuje od hrnca. Dáme vychladiť. Do vychladnutej hmoty postupne zašľaháme vajcia.

Cesto si dáme do vrecka s ozdobnou špičkou a striekame veterníky na vymastený plech.

Predohrejme rúru na 220°C-250°C.

Vložíme plech do rúry a pečieme kým nemajú zlatú farbu, potom rúru znížime na  100°C a pečieme ešte 15minút. POZOR, RÚRU NEOTVÁRAME! 

Krém: Uvaríme si puding, do horúceho zamiešame vanilkový cukor a necháme vychladnúť.

Maslo si vyšľaháme a pridáme do vychladnutého pudingu. Krém vyšľaháme a pridáme rum.

Naplníme venčeky a posypeme cukrom

Výnos
40 ks
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama