reklama

Veterníky

Pridal/a Bejč dňa 23. 03. 2025 - 11:49 - Recepty Bejč
Veterníky , Recepty na zákusky, Bejč

Bea Kerekesová | Veterníky


reklama

Vynikajúce venčeky z krehkého odpaľovaného cesta s vanilkovým krémom a šľahačkou.

Ingrediencie
500 millilitrov voda
180 gramov olej
280 gramov hladká múka
6 kusy vajec
Krém:
500 millilitrov mlieko
150 gramov kryštálový cukor
2 kusy Zlatý klas Dr.Oetker
1 kus vanilkový cukor
250 gramov maslo
50 millilitrov rum
500 millilitrov šľahačka
  tmavá čokoládová poleva
Postup

Odpaľované cesto: Vodu s olejom dáme do hrnca a dáme variť. Keď vrie, zamiešame múku. Miešame až kým sa nám hmota neoddeľuje od hrnca. Dáme vychladiť. Do vychladnutej hmoty postupne zašľaháme vajcia. 

Cesto si dáme do vrecka s ozdobnou špičkou a striekame veterníky na vymastený plech. 

Predohrejme rúru na 220°C-250°C. 

Vložíme plech do rúry a pečieme kým nemajú zlatú farbu, potom rúru znížime na  100°C a pečieme ešte 15minút. POZOR, RÚRU NEOTVÁRAME! 

Krém: Uvaríme si puding, do horúceho zamiešame vanilkový cukor a necháme vychladnúť.  Maslo si vyšľaháme a pridáme do vychladnutého pudingu. Krém vyšľaháme a pridáme rum. 

Šľahačku vyšľaháme. 

Tip: Rastlinná šľahačka drží dobre tvar a je trvanlivejšia ako živočíšna. 

Šľahačku vyšľaháme.  Tip: Rastlinná šľahačka drží dobre tvar a je trvanlivejšia ako živočíšna. 

Vychladnuté veterníky naplníme krémom a potom šľahačkou. Hotové prefrkáme čokoládou. 

Výnos
30 ks
Celkový čas
1 hod, 25 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
25 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama