
Bea Kerekesová | Veterníky
Vynikajúce venčeky z krehkého odpaľovaného cesta s vanilkovým krémom a šľahačkou.
500 | millilitrov | voda |
180 | gramov | olej |
280 | gramov | hladká múka |
6 | kusy | vajec |
Krém: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
150 | gramov | kryštálový cukor |
2 | kusy | Zlatý klas Dr.Oetker |
1 | kus | vanilkový cukor |
250 | gramov | maslo |
50 | millilitrov | rum |
500 | millilitrov | šľahačka |
tmavá čokoládová poleva |
Odpaľované cesto: Vodu s olejom dáme do hrnca a dáme variť. Keď vrie, zamiešame múku. Miešame až kým sa nám hmota neoddeľuje od hrnca. Dáme vychladiť. Do vychladnutej hmoty postupne zašľaháme vajcia.
Cesto si dáme do vrecka s ozdobnou špičkou a striekame veterníky na vymastený plech.
Predohrejme rúru na 220°C-250°C.
Vložíme plech do rúry a pečieme kým nemajú zlatú farbu, potom rúru znížime na 100°C a pečieme ešte 15minút. POZOR, RÚRU NEOTVÁRAME!
Krém: Uvaríme si puding, do horúceho zamiešame vanilkový cukor a necháme vychladnúť. Maslo si vyšľaháme a pridáme do vychladnutého pudingu. Krém vyšľaháme a pridáme rum.
Šľahačku vyšľaháme.
Tip: Rastlinná šľahačka drží dobre tvar a je trvanlivejšia ako živočíšna.
Šľahačku vyšľaháme. Tip: Rastlinná šľahačka drží dobre tvar a je trvanlivejšia ako živočíšna.
Vychladnuté veterníky naplníme krémom a potom šľahačkou. Hotové prefrkáme čokoládou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty