
Martuška 123
Chutné jemné rožky s kyslou smotanou v ceste, bez vajíčka. Plníme ich slivkovým lekvárom, orechmi či makom. Väčšinou robím z dvojnásobnej dávky.
Ingrediencie
250 | gramov | maslo |
2 1⁄2 | hrnčeky | hladká múka |
200 | millilitrov | kyslá smotana |
štipka | soľ | |
Dokončenie : | ||
1 | kus | slivkový lekvár |
mleté orechy | ||
práškový cukor | ||
1 | balík | vanilkový cukor |
Postup
Z múky, nastrúhaného alebo zmäknutého masla a kyslej smotany vypracujeme vláčne cesto. Ak sa cesto lepí môžeme ešte primiešať trochu múky. Dáme schladiť na cca hodinu do chladničky
Cesto rozvaľkáme asi na pol cm a nakrájame na štvorce asi 7x7 cm a plníme slivkovým lekvárom , orechmi (Pomleté orechy podľa chuti zmiešame s praš. cukrom a vanilkovým cukrom zaparíme horúcou vodou.) alebo makom. Stočíme
Rožteky ukladáme na plech vystlaný peč. papierom. Pečieme na 180 stupňov cca 20 minút.
Teple rožky obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Žĺtkové rezy
LiViera | Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy, to je orechová klasika, ktorá nikdy nesklame. Veľkej obľube sa tešia hlavne pre svoju lahodnú chuť a jednoduchú prípravu.
Svieža maková roláda s citrónovým krémom
katarinalucanova
Svieža maková roláda s citrónovým krémom
Jednoduchá a rýchla maková roláda s lahodným citrónovým krémom a domácim slivkovým lekvárom.