
Martuška 123
Chutné jemné rožky s kyslou smotanou v ceste, bez vajíčka. Plniť ich môžete slivkovým lekvárom, orechmi či makom.
250 | gramov | maslo |
2 | hrnčeky | hladká múka |
2 | kusy | kyslá smotana |
Vypracujeme vláčne cesto nechám postáť 15 min. Rozvaľkame asi na pol cm a nakrájam na štvorce asi 7x7 cm a plním slivkovým lekvárom , orechmi (Pomleté orechy podľa chuti zmiešam s praš. cukrom a vanilkovým cukrom zaparím horúcou vodou.) alebo makom. Stočíme
Rožteky ukladáme na plech vystlaný peč. papierom. Pečiem na 180 stupňov cca 12-15 minút.
Teple rožky obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Martuška 123
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Chutné jemné rožky s kyslou smotanou v ceste, bez vajíčka. Plniť ich môžete slivkovým lekvárom, orechmi či makom.
Medové rezy
Bejč | Medové rezy
Medové rezy
Recept na vynikajúce tradičné medové rezy so slivkovým lekvárom v strede