
Tvarohový dezert s mascarpone a hebkým kakaovým korpusom.
Korpus: | ||
4 | kusy | vajce |
75 | gramov | práškový cukor |
10 | gramov | kakao |
1 | polievková lyžica | olej |
75 | gramov | polohrubá múka |
1⁄4 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
Krém: | ||
250 | gramov | maslo |
125 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | tvaroh termizovaný |
250 | gramov | mascarpone |
Poleva: | ||
75 | gramov | maslo |
150 | gramov | horká čokoláda 52% |
1 | čajová lyžička | olej |
Korpus:
Žĺtka si oddelíme od bielkov. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do hustej peny, primiešame ku nim opatrne kakao a olej. V múke si premiešame sódu bikarbónu (alebo prášok do pečiva) a zamiešame to do žĺtkovej masy. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do žĺtkovej zmesi s múkou.
Formu na pečenie (ja som použila 26 cm) vystriekame olejovým sprejom (Carlex). Cesto vlejeme, jemne potrasieme a urovnáme. Pečieme asi 10 minút na 180 stupňov.
Krém:
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme tvaroh a mascarpone a došľaháme na hladký krém. Krém nahmotníme na vychladnutý korpus, urovnáme a dáme zachladiť aspoň na dve hodiny.
PS: Ja som piekla korpus vo forme 26cm, ale po upečení sa mi jemne scvrkol, tak som ho preložila do formy 24 cm a v tej forme som dávala na vrch krém, aby sa mi nelial inde, bokom.
Poleva:
Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s čokoládou a pridáme lyžičku oleja. Nalejeme na zatuhnutý krém a necháme opäť spolu vychladiť, najlepšie na noc.
Dobrú chuť!


- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty