
Martuška 123 | Čokoládovo-kokosové rezy
Už na pohľad zaujímavé rezy sú plné čokolády a kokosu, ktoré dopĺňajú famózny krém a čokoládová poleva.
Kakaové cesto: | ||
80 | gramov | polohrubá múka |
80 | gramov | práškový cukor |
5 | kusy | vajce |
3 | kusy | žĺtok |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1 | balík | vanilkový cukor |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Kokosové cesto: | ||
150 | gramov | kokos |
3 | kusy | bielok |
60 | gramov | práškový cukor |
Čokoládový krém: | ||
4 | kusy | žĺtok |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
150 | gramov | čokoláda na varenie |
250 | gramov | maslo |
Čokoládová poleva: | ||
200 | gramov | čokoláda na varenie |
150 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Kakaové cesto: Žĺtky oddelíme od bielok. 3 bielky odložíme na kokosové cesto. Osem žĺtok vyšľaháme s cukrom do peny. Z päť bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zamiešame metličkou opatrne do žĺtok a primiešame zmiešanú múku s kakaom a práškom do pečiva.
Dáme na plech vystlaným papierom na pečenie.
Kokosové cesto: Tri bielky, ktoré sme si odložili, vyšľaháme s cukrom do peny a pridáme kokos. Lyžicou ukladáme kopčeky na kakaové cesto.
Pečieme spolu na 180 stupňov asi 20 minút.
Čokoládový krém: Žĺtky vyšľaháme s cukrom nad parou, pridáme polámanú čokoládu a šľaháme aj s ňou. Do vychladnutej zmesi zašľaháme maslo.
Čokoládová poleva: Do horúcej smotany dáme nalámanú čokoládu a miešame kým sa nerozpustí.
Cesto necháme vychladnúť, natrieme krém a polejeme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty