
Zuzanka 311 | Hrnčekový cuketový perník
Výborný šťavnatý cuketový koláč, v ktorom cuketu ani nepoznáte.
3 | hrnčeky | polohrubá múka |
1 | hrnček | kryštálový cukor |
1 | balík | kypriaci prášok do perníka |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | čajové lyžičky | sóda bikarbóna |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1⁄2 | hrnček | olej |
1 | hrnček | mlieko |
1⁄2 | čajová lyžička | škorica |
štipka | soľ | |
2 | kusy | Vajcia |
2 | hrnčeky | nastrúhaná cuketa |
2 | polievkové lyžice | pikantný lekvár |
Dokončenie: | ||
1 | kus | slivkový lekvár |
100 | gramov | čokoládová poleva |
Najskôr si zmiešame všetky suché suroviny. Postupne pridáme tekuté - mlieko, olej, vajíčka a lekvár. Premiešame a do takto pripraveného základu pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu.
Pripravíme si vyšší plech, vyložíme ho papierom na pečenie a nalejeme cesto. Ak nemáte papier na pečenie, môžete plech vymazať tukom a vysypať hrubou múkou. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu.
Upečený a vychladnutý perník pozdĺžne prekrojíme a natrieme slivkovým lekvárom a vrch polejeme čokoládovou polevou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty