Popis
Klasika...punčové rezy.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 45 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
10 | kusy | vajec |
600 | gramov | polohrubej múky |
korpusy | ||
1 1⁄2 | kus | kypriaceho prášku |
500 | gramov | kryštalového cukru |
10 | polievkové lyžice | oleja |
10 | polievkové lyžice | mlieka |
Zálievka | ||
240 | gramov | kryštal. cukru (zálievka) |
150 | millilitrov | vody |
2 | polievkové lyžice | hustého malinového sirupu |
1 | kus | vanilinovy cukor |
2 | kusy | citróna |
2 | kusy | pomaranča |
100 | gramov | masla |
1 | deciliter | rumu |
POLEVA | ||
250 | gramov | práškového cukru (poleva) |
3 | polievkové lyžice | umu |
1 | polievková lyžica | hustého malin. sirupu |
1 | polievková lyžica | mlieka aj viac podľa potreby |
400 | gramov | malinového džemu |
štipka | červenej potravinárskej farby |
Inštrukcie
Korpusy:
Na plechu vystlanom papierom na pečenie si upečieme dva pláty. Na jeden potrebujeme: 3 žĺtky, ktoré vyšľaháme so 150g kryštálového cukru, 3 PL oleja a 3 PL mlieka. 180g múky zmiešame s 1/2 balíčkom kypriaceho prášku a z bielkov ušľaháme sneh. Do žĺtkovej zmesi striedavo zľahka vmiešame múku a sneh. Cesto upečieme na 180°C asi 10-15 minút. Necháme oba pláty vychladnúť.
Posledný plát upečieme rovnako, ale potrebujeme 4 vajcia, trošku červeného farbiva, 240g polohrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 200 g kryštálového cukru a 4 PL oleja a 4 PL mlieka. po upečení necháme tiež vychladnúť. Dôležité je nechať všetky pláty na papieri na pečenie.
Plnenie:
Plát zo 4 vajec - červený dáme do plechu, v ktorom sa piekol a riadne ho popolievame zálievkou /aj keď sa je zdá najskôr veľa necháme ju cca 30 minút vsiaknúť./
Jeden plát z 3 vajec natrieme džemom /poriadne- dáme polovicu/, natretou stranou priložíme na poliaty červený plát, pomocou podložky pretočíme tak, že na vrchu máme poliaty plát ešte stále prikrytý papierom na pečenie, ktorý až teraz stiahneme.
Posledný plát z 3 vajec potrieme zvyšným džemom, natretou stranou priložíme na poliaty červený plát... /takže by sme mali mať: papier na pečenie-plát-červený plát-plát-papier na pečenie/.
Takto pripravený zákusok dobre zaťažíme a dáme do druhého dňa do chladničky. Na ďalší deň: papier na pečenie stiahneme a preklopíme zákusok na podložku, stiahneme aj druhý paier na pečenie, polejeme polevou, necháme zaschnúť a môžeme pokrájať.
Zálievka:
Vodu a cukor necháme zvariť, aby sa cukor rozpustil, do horúceho vmiešame maslo a necháme vychladnúť. Oba pomaranče a citróny poriadne vydrhneme /alebo kúpime BIO/, kôru najemno nastrúhame a vytlačíme šťavu. Do pripraveného sirupu s maslom pridáme: kôru a šťavu z citrónov a pomarančov, vanilínový cukor, malinový sirup a rum.
Poleva:
práškový cukor dobre vymiešame s rumom, štipkou potravinárskej farby, sirupom a mliekom, aby sme získali hustejšiu polevu...

Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
- prečítané 112016x
Komentáre
a na aký veľký plech je recept na pláty???




Ďakujem
vyzerajú úúúúžasne dobre














veru ano





dakujem za recept, chuti vyborne, prave kostujeme prvy pokusny
Ďakujem za recept, robila som už podľa viacerých, tento je jednoznačne najlepší!!!! Iný už robiť nebudem.Len som do punču pridala trochu punčovej arómy a polevu robím inú, ale chuť má neskutočnú!!!!! Ešte raz veľká vďaka.











Punčové rezy som nikdy neobľubovala, ale tento recept sa mi páčil a tak som ho teraz piekla. Výsledok? Úžasný zákusok, chutný, šťavnatý, nič zložité ... iný ani už nehľadám. Môj bol krásne vysoký a polevu som dala kupovanú. Na moje počudovanie bola fajná a voňala a chutila po griotke, mala krásnu farbu :) Som max. spokojná s receptom a už je v mojej novej KK

Vďaka a teším sa na ďalšie
robila som tvoj puncovy zakusok znamemu na Petra a Pavla a fakt je vynikajuci.dakujem za recept.
Uplne uzasny recept, jednoduchy a fakt sa podaril ako z cukrarne, byvame mimo sk a tak je to pre mna vzacne mnaaaam :-)
Mariolka , fantasticky kolačik ,, nikdy sa mi nepodaril ,,, iba teraz podľa tvojho receptu,, dakujem moc......
To som veľmi rada, Majka
... potešila si ma
.
Velmi mne tento řez zaujal a chystám se ho upéci při nějaké slavnostnější příležitosti, až budu potřebovat více porcí. Předpokládám, že z jednoho plechu jich bude hodně. Děkuji za recept
robila som ich viackrat, ale konzumenti hovorili, ze su presladene,,dnes som ich robila nanovo s polovicnou davkou cukru,,samozrejme okrem polevy,, a myslim, ze su lepsie :-)
Nuž, každému chutí niečo iné... ja ich robievam len takto a nikto nemal výhrady
no,paráááda