reklama
 
reklama

Šťavnaté punčové rezy

Pridal/a Mariolka

Klasika...punčové rezy.

Šťavnaté punčové rezy - recept
Výnos
40
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

Korpusy:
10kusyvajce
600gramovpolohrubá múka
1 1⁄2kusyprášok do pečiva
500gramovkryštálový cukor
10polievkové lyžiceolej
10polievkové lyžicemlieko
Zálievka:
240gramovkryštálový cukor (zálievka)
150mililitrovvoda
2polievkové lyžicemalinový sirup
1kusvanilkový cukor
2kusycitrón
2kusypomaranč
100gramovmaslo
1deciliterrum
Poleva:
250gramovpráškový cukor (poleva)
3polievkové lyžicerum
1polievková lyžicamalinový sirup
1polievková lyžicamlieko
 štipkapotravinárska farba červená
400gramovdžem

Inštrukcie

Korpusy:

Na plechu vystlanom papierom na pečenie si upečieme dva pláty. Na jeden potrebujeme: 3 žĺtky, ktoré vyšľaháme so 150g kryštálového cukru, 3 PL oleja a 3 PL mlieka. 180g múky zmiešame s 1/2 balíčkom kypriaceho prášku a z bielkov ušľaháme sneh. Do žĺtkovej zmesi striedavo zľahka vmiešame múku a sneh. Cesto upečieme na 180°C asi 10-15 minút. Necháme oba pláty vychladnúť.

Posledný plát upečieme rovnako, ale potrebujeme 4 vajcia, trošku červeného farbiva, 240g polohrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 200 g kryštálového cukru a 4 PL oleja a 4 PL mlieka. po upečení necháme tiež vychladnúť. Dôležité je nechať všetky pláty na papieri na pečenie.

Plnenie:

Plát zo 4 vajec - červený dáme do plechu, v ktorom sa piekol a riadne ho popolievame zálievkou /aj keď sa je zdá najskôr veľa necháme ju cca 30 minút vsiaknúť./

Jeden plát z 3 vajec natrieme džemom /poriadne- dáme polovicu/, natretou stranou priložíme na poliaty červený plát, pomocou podložky pretočíme tak, že na vrchu máme poliaty plát ešte stále prikrytý papierom na pečenie, ktorý až teraz stiahneme.

Posledný plát z 3 vajec potrieme zvyšným džemom, natretou stranou priložíme na poliaty červený plát... /takže by sme mali mať: papier na pečenie-plát-červený plát-plát-papier na pečenie/.

Takto pripravený zákusok dobre zaťažíme a dáme do druhého dňa do chladničky. Na ďalší deň: papier na pečenie stiahneme a preklopíme zákusok na podložku, stiahneme aj druhý paier na pečenie, polejeme polevou, necháme zaschnúť a môžeme pokrájať.

Zálievka:

Vodu a cukor necháme zvariť, aby sa cukor rozpustil, do horúceho vmiešame maslo a necháme vychladnúť. Oba pomaranče a citróny poriadne vydrhneme /alebo kúpime BIO/, kôru najemno nastrúhame a vytlačíme šťavu. Do pripraveného sirupu s maslom pridáme: kôru a šťavu z citrónov a pomarančov, vanilínový cukor, malinový sirup a rum.

Poleva:

práškový cukor dobre vymiešame s rumom, štipkou potravinárskej farby, sirupom a mliekom, aby sme získali hustejšiu polevu...

Šťavnaté punčové rezy - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
3.91111
Priemer: 3.9 (45 hlasy)
reklama

Sezónne recepty

reklama
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.