
Martuška 123 | Medový krémeš
Medové kolieska. Známy zákusok z medového cesta v inej úprave. Medový krémeš pri ktorom si ušetríte problémy s krájaním.
Cesto: | ||
480 | gramov | hladká múka |
190 | gramov | práškový cukor |
90 | gramov | maslo |
2 | kusy | vajce |
1 | kus | žĺtok |
3 | polievkové lyžice | med |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
Krém: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | vanilkový puding |
120 | gramov | kryštálový cukor |
300 | gramov | maslo |
Na šľahačku: | ||
500 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Z ingrediencií na cesto vypracujeme rukou jemné cesto, vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme na 200 stupňoch do zlata asi 10 minút.
Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Maslo si vymiešame a po častiach zašľahávame do pudingu.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme, podľa potreby dochutíme cukrom.
Kolieska plníme ozdobnou špičkou najprv krémom a potom šľahačkou.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty