Medový krémeš

Popis

Známy zákusok z medového cesta v inej úprave.

Medový krémeš - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
Celkový čas
35 minút

Ingrediencie

Cesto
480gramovhladka muka
190gramovpraskový cukor
90gramovmaslo
2kusyvajicko
1kusžĺtko
3polievkové lyžicemed
1čajová lyžičkasoda bikarbona
krém
500millilitrovmlieko
2balíkyvanilkový puding
120gramovkryštálový cukor
300gramovmaslo
slahacka
500millilitrovsmotana na šľahanie

Inštrukcie

Z ingrediencií na cesto vypracujeme rukou jemné cesto, vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme na 200 stupňoch do zlata asi 10 minút.

Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Maslo si vymiešame a po častiach zašľahávame do pudingu.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme, podľa potreby dochutíme cukrom.

Kolieska plníme ozdobnou špičkou najprv krémom a  potom šľahačkou.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.5
Priemer: 4.5 (6 hlasy)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.