Medový francúzsky- karamelový kremeš.

Popis

Výborná chuť plná karamelu, výborne pohostenie na oslavy, svadby, sviatky. 

Medový francúzsky- karamelový kremeš.  - recept

Zhrnutie

Výnos
1Porcie
ZdrojMoje záľuby.
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
10 minút
Celkový čas
1 hod, 10 minút

Ingrediencie

Medové cesto
650gramovmuka hladka
230gramovhera alebo palmarín
230gramovpráš cukor
3kusyvajicka
5polievkové lyžicemlieka
3polievkové lyžicemed
1 1⁄2čajová lyžičkasoda bic.
Plnka 1
1litermlieka
3balíkykaramel.puding,premium
1štipkasoľ na chuť
4polievkové lyžicekr. cukor
250gramovčerstvé maslo
200millilitrovsmotana na šľahanie )
Plnka 2 :
400millilitrovsmotana na šľahanie
1balíksmeta fix
Dokončenie :
čokoládová poleva

Inštrukcie

Suroviny na cesto sú na 4 pláty, na tento zákusok potrebujeme len dva, ak nechcete piecť viac platov naraz na iný zákusok, spravte si len z polovičnej dávky. 

Maslo čerstvé rozpustené, múku preosejeme do väčšej misy pridáme zbytok surovín rukou vypracujeme hladké medové cesto. Vypracované cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku rozdelíme na štyri rovnaké časti. Každú časť cesta rozvaľkáme na väčší plech 30x40 cm. Plech vymastime maslom vsypeme múkou pomocou valčeka prenesieme na plech. Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 8-10 minút do zlatista viď, foto. Rúru sledujeme, aby nám korpus neprihorel.

Maslo čerstvé zämknuté vyšľaháme do hladka. V mlieku uvaríme hustý karamelový puding zakryjeme fóliou na potraviny necháme vychladnúť. Po častiach vychladnutý vmiešame do masla nakoniec pridáme smotanu na šľahanie, došľaháme.

Boky korpusu upravíme potrieme rovnomerne pripraveným karamelovou plnkou. Smotanu na šľahanie vyšľaháme so smetafixom do tuha nanesieme na karamelovu plnku. Preložíme druhý medový korpus zľahka pritlačíme dáme do chladničky stuhnúť.

Po stuhnutí pripravíme čokoládovu polevu ktorou polejeme hotový kremeš. Po stuhnuti pokrájame horúcim nožom na kocky. Dobrú chuť. 

Medový francúzsky- karamelový kremeš.  - recept postup 1
Medový francúzsky- karamelový kremeš.  - recept postup 2
Medový francúzsky- karamelový kremeš.  - recept postup 3
Medový francúzsky- karamelový kremeš.  - recept postup 4
Medový francúzsky- karamelový kremeš.  - recept postup 5
Medový francúzsky- karamelový kremeš.  - recept postup 6

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskammňam 

Ďakujem za komentár. 

Mňam ÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

Ďakujem. 

Chcem dať vedieť, že ingrediencie sú na dva plechy medovýh korpusov. Pečiem korpus do zásoby. Z dvoch častí cesta som upiekla, štafetky. 

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.