reklama
 
reklama

Výborné medové okaté rezy

Pridal/a Martuška 123

Fantastické rezy nápadité na pohľad a veľmi chutné s vanilkovým krémom a broskyňami.

Výborné medové okaté rezy - recept
Výnos
Porcie
Zdrojevkala
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
10 minút
Celkový čas
1 hod, 10 minút

Ingrediencie

Cesto:
600gramovhladká múka
250gramovpráškový cukor
3polievkové lyžicemed
2kusyvajce
1polievková lyžicaPalmarin
1čajová lyžičkasóda bikarbóna
1polievková lyžicakakao
Krém:
3balíkyZlatý klas
3balíkyvanilkový cukor
1000mililitrovmlieko
300gramovHera
100gramovpráškový cukor
Ešte potrebujeme:
250gramovčokoládová poleva
  marhuľový džem
  broskyne

Inštrukcie

Cesto:

V nepriliepavom hrnci si rozpustíme spolu mlieko, cukro, vajíčka, med, palamarín a sodu bikarbonu, odstavíme, pridáme múku a vypracujeme hladké cesto.Cesto si rozdelíme na tri časti.Dve musia byť väčšie, z nich sa bude robiť spodok s vrch a jedno o kúsoček menšie, to pojde na šúľky.

Do menšieho kúsku cesta ešte zapracujeme kakao.

Svetlé cesta si rozvaľkáme, môžeme rovno na papieri na pečenie a prenesieme na plech.Pečieme na 200 stupňov asi 10-12 minút, podľa rúry.

Menšie, kakaové cesto si rozdelíme na štyri kúsky a každý kúsok vygúľame na dĺžku plechu.Takto vygúľané tiež upečieme.

Krém:

Z mlieka, pudingu a vanilkového cukru si uvaríme hustý puding a necháme ho dobre vychladiť.Maslo najprv vyšľaháme s cukrom a potom do neho postupne zašľaháme vychladený puding.

Vychladnutý plát potrieme džemom, dáme naň polku krému, na krém uložíme valčeky po dĺžke tak ako sme ich piekli a trošku pritlačíme.Nakrájame si broskyne a uložíme ich okolo valčekov.Prikryjeme druhou polkou krému.Druhý medový plát tiež natrieme džemom a tou natretou stranou ho priložíme na krém.Prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme niečím rovným.Zákusok musí postáť niekoľko hodín.

Nakoniec ho len natrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou.Čokoládovú polevu si môžeme spraviť z 200 gram čokolády a 100gram Cery.Vymiešať spolu nad parou.

Dobrú chuť.

 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.333335
Priemer: 4.3 (3 hlasy)
reklama

Sezónne recepty

reklama
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.