Fantastické rezy nápadité na pohľad a veľmi chutné s vanilkovým krémom a broskyňami.

Výnos | |
---|---|
Zdroj | evkala |
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | 10 minút |
Celkový čas | 1 hod, 10 minút |
Ingrediencie
Cesto: | ||
600 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | práškový cukor |
3 | polievkové lyžice | med |
2 | kusy | vajce |
1 | polievková lyžica | Palmarin |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | polievková lyžica | kakao |
Krém: | ||
3 | balíky | Zlatý klas |
3 | balíky | vanilkový cukor |
1000 | mililitrov | mlieko |
300 | gramov | Hera |
100 | gramov | práškový cukor |
Ešte potrebujeme: | ||
250 | gramov | čokoládová poleva |
marhuľový džem | ||
broskyne |
Inštrukcie
Cesto:
V nepriliepavom hrnci si rozpustíme spolu mlieko, cukro, vajíčka, med, palamarín a sodu bikarbonu, odstavíme, pridáme múku a vypracujeme hladké cesto.Cesto si rozdelíme na tri časti.Dve musia byť väčšie, z nich sa bude robiť spodok s vrch a jedno o kúsoček menšie, to pojde na šúľky.
Do menšieho kúsku cesta ešte zapracujeme kakao.
Svetlé cesta si rozvaľkáme, môžeme rovno na papieri na pečenie a prenesieme na plech.Pečieme na 200 stupňov asi 10-12 minút, podľa rúry.
Menšie, kakaové cesto si rozdelíme na štyri kúsky a každý kúsok vygúľame na dĺžku plechu.Takto vygúľané tiež upečieme.
Krém:
Z mlieka, pudingu a vanilkového cukru si uvaríme hustý puding a necháme ho dobre vychladiť.Maslo najprv vyšľaháme s cukrom a potom do neho postupne zašľaháme vychladený puding.
Vychladnutý plát potrieme džemom, dáme naň polku krému, na krém uložíme valčeky po dĺžke tak ako sme ich piekli a trošku pritlačíme.Nakrájame si broskyne a uložíme ich okolo valčekov.Prikryjeme druhou polkou krému.Druhý medový plát tiež natrieme džemom a tou natretou stranou ho priložíme na krém.Prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme niečím rovným.Zákusok musí postáť niekoľko hodín.
Nakoniec ho len natrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou.Čokoládovú polevu si môžeme spraviť z 200 gram čokolády a 100gram Cery.Vymiešať spolu nad parou.
Dobrú chuť.
Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 6500x
- Pridať nový komentár