
Najlepšie chutí vychladený. Jednoduchý koláčik s pudingovo-tvarohovým krémom a kyslou smotanou.
Piškóta: | ||
4 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
6 | polievkové lyžice | hladká múka |
3⁄4 | deciliter | voda horúca |
3⁄4 | deciliter | olej |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Krém 1: | ||
8 | decilitre | mlieko |
2 | balíky | Zlatý klas |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
2 | balíky | vanilkový cukor |
500 | gramov | tvaroh jemný |
3 | plátky | želatína |
Krém 2: | ||
200 | gramov | jahody |
400 | gramov | kyslá smotana 18% |
3 | plátky | želatína |
1 | kilogram | jahody |
Piškóta:
Vajcia s cukrom vyšľaháme do hustej svetlej hmoty, za stáleho šľahania prilievame vodu a olej a nakoniec na najmenších otáčkach prisypeme múku s práškom do pečiva.
Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo použijeme papier na pečenie. Pečieme na 190-200 stupňov asi 25 minút.
Hotovú piškótu potrieme jahodovým džemom a poukladáme umyté rozpolené jahody.
Krém 1:
Z cukru, mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Zasypeme vanilkovým cukrom a necháme vychladnúť. Vyšľaháme a prišľaháme tvaroh.
Plátky želatíny necháme v hrnčeku napučať ako je v návode asi 10 minút. Potom zahrejeme kým sa želatína nerozpustí.
Ešte do teplého dáme zo tri lyžice krému a premiešame aby sa krém spojil so želatínou. Potom túto zmes zašľaháme do celého krému. Nanesieme na jahody a necháme zatuhnúť.
Krém 2:
Jahody rozmixujeme. Plátky želatíny necháme napučať. Rozmixované jahody zmiešame s kyslou smotanou, pridáme lyžicu cukru ak chceme.
Želatínu zahrejeme kým sa nerozpustí, ešte do teplej dáme 2 lyžice smotany s jahodami, dobre premiešame a vylejeme do zvyšnej smotany s jahodami. Dobre premiešame a vylejeme na pudingovo tvarohový krém. Necháme zatuhnúť celý koláč a hlavne zachladiť.
Ak nie ste zvyknutí na plátkovú želatínu, pokojne použite želatínový stužovač za studena a postupujte podľa návodu.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč
Biele špice
Lahodné biele špice , ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.