reklama

Letný jahodový koláčik

Pridal/a aramana dňa 04. 06. 2023 - 10:18 - Recepty aramana
Letný jahodový koláčik, Recepty na koláče, aramana

reklama

Najlepšie chutí vychladený. Jednoduchý koláčik s pudingovo-tvarohovým krémom a kyslou smotanou.

Ingrediencie
Piškóta:
4 kusy vajce
4 polievkové lyžice práškový cukor
6 polievkové lyžice hladká múka
3⁄4 deciliter voda horúca
3⁄4 deciliter olej
1⁄2 balík prášok do pečiva
Krém 1:
8 decilitre mlieko
2 balíky Zlatý klas
5 polievkové lyžice kryštálový cukor
2 balíky vanilkový cukor
500 gramov tvaroh jemný
3 plátky želatína
Krém 2:
200 gramov jahody
400 gramov kyslá smotana 18%
3 plátky želatína
1 kilogram jahody
Postup

Piškóta:

Vajcia s cukrom vyšľaháme do hustej svetlej hmoty, za stáleho šľahania prilievame vodu a olej a nakoniec na najmenších otáčkach prisypeme múku s práškom do pečiva.

Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo použijeme papier na pečenie. Pečieme na 190-200 stupňov asi 25 minút.

Hotovú piškótu potrieme jahodovým džemom a poukladáme umyté rozpolené jahody.

Krém 1:

Z cukru, mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Zasypeme vanilkovým cukrom a necháme vychladnúť. Vyšľaháme a prišľaháme tvaroh.

Plátky želatíny necháme v hrnčeku napučať ako je v návode asi 10 minút. Potom zahrejeme kým sa želatína nerozpustí.

Ešte do teplého dáme zo tri lyžice krému a premiešame aby sa krém spojil so želatínou. Potom túto zmes zašľaháme do celého krému. Nanesieme na jahody a necháme zatuhnúť.

Krém 2:

Jahody rozmixujeme. Plátky želatíny necháme napučať. Rozmixované jahody zmiešame s kyslou smotanou, pridáme lyžicu cukru ak chceme.

Želatínu zahrejeme kým sa nerozpustí, ešte do teplej dáme 2 lyžice smotany s jahodami, dobre premiešame a vylejeme do zvyšnej smotany s jahodami. Dobre premiešame a vylejeme na pudingovo tvarohový krém. Necháme zatuhnúť celý koláč a hlavne zachladiť.

Ak nie ste zvyknutí na plátkovú želatínu, pokojne použite želatínový stužovač za studena a postupujte podľa návodu. 

Dobrú chuť!

Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
Priemer 5 (1 hlas)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama