Marlenka bez vaľkania

Popis

Medový koláčik robený bez vaľkania s krémom zo salka.

Marlenka bez vaľkania - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojsaakoo varecha
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Cesto
400gramovhladka muka
300gramovpraskový cukor
250gramovmaslo
3kusyvajicka
3polievkové lyžicemed
1polievková lyžicasoda bikarbona
  mlieko podľa potreby
krém
375gramovmaslo
600gramovsalko
Na dozdobenie
  hrsť vlašských orechov
  kakaové pikao

Inštrukcie

Cesto:

Maslo si rozpustíme nad parou a pridáme vajcia, med, sodu bikarbonu, múku, práškový cukor.Ak je cesto moc tuhé, pridáme trošku mlieka.Cesto by malo byť husté ale malo by sa dať dobre naliať, natrieť na plech s papierom na pečenie.

Cesto si rozdelíme na váhe na tri rovnaké časti.Každú časť nalejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňov asi 10 minút alebo 175 stupňov asi 12 minút.

Pláty po opečení obrežeme a obrezky si necháme na ozdobenie.Pláty sú tvrdé ale krehké, treba s nimi narábať opatrne.Zmäknú až po naplnení krémom.

Krém:

Maslo vyšľaháme a postupne do neho zašľahávame salko.Krém rozdelíme na tri rovnaké diely.

Vychladnuté pláty plníme krémom, na vrchný plát dáme len dve tretiny krému, jednou tretinou obtrieme boky koláčika.

Odrezky ktoré nám ostali zo všetkých plátov úplne rozmrvíme a obsypeme nimi celý koláčik, na boky to popritláčame.Orechy posekáme, ak chceme, opražíme a posypeme tým koláčik.

Pikao si môžeme rozmiešať v troške vody aby nebolo také pevné a pofrkame ním hotový koláčik.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.