reklama

Marlenka bez vaľkania

Pridal/a Martuška 123 dňa 02. 11. 2020 - 12:16 - Recepty Martuška 123
Marlenka bez vaľkania, Recepty na zákusky, Martuška 123

reklama

Medový koláčik robený bez vaľkania s krémom zo salka.

Ingrediencie
Cesto:
400 gramov hladká múka
300 gramov práškový cukor
250 gramov maslo
3 kusy vajce
3 polievkové lyžice med
1 polievková lyžica sóda bikarbóna
  mlieko
Krém:
375 gramov maslo
600 gramov Salko
Na ozdobu:
1 hrsť vlašské orechy
  Pikao
Postup

Cesto:

Maslo si rozpustíme nad parou a pridáme vajcia, med, sodu bikarbonu, múku, práškový cukor.Ak je cesto moc tuhé, pridáme trošku mlieka.Cesto by malo byť husté ale malo by sa dať dobre naliať, natrieť na plech s papierom na pečenie.

Cesto si rozdelíme na váhe na tri rovnaké časti.Každú časť nalejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňov asi 10 minút alebo 175 stupňov asi 12 minút.

Pláty po opečení obrežeme a obrezky si necháme na ozdobenie.Pláty sú tvrdé ale krehké, treba s nimi narábať opatrne.Zmäknú až po naplnení krémom.

Krém:

Maslo vyšľaháme a postupne do neho zašľahávame salko.Krém rozdelíme na tri rovnaké diely.

Vychladnuté pláty plníme krémom, na vrchný plát dáme len dve tretiny krému, jednou tretinou obtrieme boky koláčika.

Odrezky ktoré nám ostali zo všetkých plátov úplne rozmrvíme a obsypeme nimi celý koláčik, na boky to popritláčame.Orechy posekáme, ak chceme, opražíme a posypeme tým koláčik.

Pikao si môžeme rozmiešať v troške vody aby nebolo také pevné a pofrkame ním hotový koláčik.

Celkový čas
1 hod, 42 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
12 minút
Priemer 3 (1 hlas)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama