
Kamila | Kakaovo-tvarohová roláda s jahodami
Recept na veľmi jednoduchý, ale božský zákusok bez múky a s minimom cukru.
Korpus: | ||
6 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | kokosový cukor |
4 | polievkové lyžice | kakao |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Náplň: | ||
250 | gramov | mascarpone |
500 | gramov | jemný tvaroh |
1 | polievková lyžica | med |
250 | gramov | jahody |
Korpus: Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. Krátko zašľaháme po jednom žĺtky a už len ručne zľahka primiešame preosiate kakao (karob pre histaminikov) s práškom do pečiva. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie cca 25 minút pri teplote cca 185 °C, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Po upečení ešte teplú roládu dáme dole z papiera a zrolujeme ju, kľudne s tým istým papierom, necháme vychladnúť.
Náplň: Jahody očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Mascarpone s medom (cukrom) vyšľaháme a už len krátko na nižších otáčkach primiešame jemná tvaroh. Pridáme nakrájané jahody, opäť zľahka premiešame.
Dokončenie: Roládu rozbalíme, rovnomerne rozotrieme náplň a opatrne zrolujeme, posypeme práškovým cukrom a dáme aspoň na hodinku ešte stuhnúť do chladničky.

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč
Biele špice
Lahodné biele špice , ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.