Recept na veľmi jednoduchý, ale božský zákusok bez múky a s minimom cukru.

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 25 minút |
Celkový čas | 40 minút |
Ingrediencie
Korpus | ||
6 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | kokosový (klasický) cukor |
4 | polievkové lyžice | kakao (karob) |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Náplň: | ||
250 | gramov | mascarpone |
500 | gramov | jemný tvaroh |
1 | polievková lyžica | med |
250 | gramov | jahody |
Inštrukcie
Korpus:
Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. Krátko zašľaháme po jednom žltka a už len ručne zľahka primiešame preosiate kakao (karob pre histaminikov) s práškom do pečiva. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie cca 25 minút pri teplote cca 185 °C, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Po upečení ešte teplú roládu dáme dole z papiera a zrolujeme ju, kľudne s tým istým papierom, necháme vychladnúť.
Náplň:
Jahody očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Mascarpone s medom (cukrom) vyšľaháme a už len krátko na nižších otáčkach primiešame jemná tvaroh. Pridáme nakrájané jahody, opäť zľahka premiešame.
Dokončenie
Roládu rozbalíme, rovnomerne rozotrieme náplň a opatrne zrolujeme, posypeme práškovým cukrom a dáme aspoň na hodinku ešte stuhnúť do chladničky.

Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 13874x
- Pridať nový komentár